Brutális leépítés várható Kapuváron

agrarszektor.hu
A jelenlegi munkaerő kétharmadától válhat meg a kapuvári húsgyár az üzem szakszervezeti vezetője szerint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pászli Tibor az MTI kérdésére elmondta, szerdán kapott tájékoztatást az üzemi tanács arról, hogy 212 fős létszámleépítést jelent be a tulajdonos a munkaügyi központnak, azaz a Kapuvári Hús Zrt. teljes állománya elbocsátásra kerül. A Kapuvári Bacon Kft. dolgozóiról még nincs hír, de a történtek fényében hasonlótól tartanak. A szakszervezeti vezető nem érti a lépést, mivel ez nagyban nehezíti a vállalatnak a tulajdonosok által tervezett újraindítását. Ráadásul az egyik kisebbségi tulajdonos által felvetett bérvágásra alapuló mellett egy másik megmentési terv is körvonalazódik. Utóbbiról annyit közölt: ennek hátterében egy gazdatömörülés és egy adósságkezelő áll.

Szeptember közepén állt le szinte teljesen az üzem, amelynek felszámolását nem jogerősen két héttel korábban rendelte el a Győri Törvényszék. A múlt csütörtökön közzétett, október elsején jogerőre emelkedett végzéssel a bíróság elrendelte a Kapuvári Hús Zrt. felszámolását, felszámolóként a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.-t jelölte ki. Hetekkel ezelőtt a társaság felmondta a mintegy száz alkalmazott kölcsönzésére vonatkozó szerződést, így mintegy 320 dolgozója maradt a húsgyárnak, amely az egyik kisebbségi tulajdonos tájékoztatása szerint négy és félmilliárdos banki és hárommilliárdos beszállítói tartozást halmozott fel. Az üzemhez kapcsolódó két cég, a Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft. részben azonos tulajdonban van.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?