Új képzés indul a Széchenyi István Egyetemen: nagy segítséget kap a mezőgazdaság

Új képzés indul a Széchenyi István Egyetemen: nagy segítséget kap a mezőgazdaság

agrarszektor.hu
A Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara országosan is hiánypótló képzést, mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológus alapszakot indít szeptembertől, amelyre február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatási általános felvételi eljárásban. A klímaváltozás, a szélsőséges időjárási anomáliák mind jobban előtérbe helyezik a korszerű és tudományos alapokon nyugvó vízgazdálkodást, ezért az itt végző hallgatók piacképes és keresett tudás birtokába jutnak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Széchenyi István Egyetem képzéseivel korunk kihívásaira is igyekszik válaszolni - írja közleményében az egyetem. A vízgazdálkodás nehéz helyzete nemcsak a mezőgazdaságot, hanem az élet szinte minden területét érinti. A mind súlyosabbá váló problémák megoldását segíti a mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológus alapszak, amely országosan is egyedülálló lehetőséget kínál a hallgatók számára, hogy környezetvédelmi, vízgazdálkodási és mezőgazdasági ismereteket kapjanak a képzés során.

Ahhoz, hogy az agrárium alkalmazkodni tudjon a változó körülményekhez, naprakész tudással rendelkező, képzett szakemberekre van szükség. A szélsőséges időjárás, a szárazság, az egyenlőtlen csapadékeloszlás, valamint a termőföldek kimerülése olyan tényezők, amelyeket nemcsak a jobb terméshozamok, de a fenntartható gazdálkodás, a környezetünk védelme érdekében is megfelelő módon kell kezelni. Ezek a körülmények globális problémát jelentenek, ezért a Széchenyi-egyetemen induló szak piacképes diplomát kínál, olyan tudást, amelyre hazai és nemzetközi szinten is nagy szükség van a korszerű mezőgazdaságban

 - fogalmazott a szeptemberben induló, új alapszakkal kapcsolatban dr. Szakál Pál, a Széchenyi István Egyetem Víz- és Környezettudományi Tanszékének professzora. Mint mondta, a mosonmagyaróvári karon egészen a kezdetekig visszanyúló hagyományai vannak a vízgazdálkodás oktatásának, amely az Óvári Akadémián 1818-tól kiemelt területként volt jelen, és számos nemzetközileg is elismert szakembert adott az országnak, mint Kvassay Jenő vagy Mosonyi Emil.

A képzés során a Széchenyi István Egyetem nagy figyelmet fordít az öntözés, a tápanyagpótlás, a hidrokultúrás növénytermesztés, a tógazdálkodás (haltenyésztési ismeretek) elsajátítására is. A magas szintű gyakorlati oktatást a színvonalas képzőhelyek, a külső társtanszékek, az egyedülálló mintagazdasági hálózatok nagy száma biztosítja. A szakon végzettek a mezőgazdasági vízgazdálkodási vagy a környezetgazdálkodási agrármérnöki mesterszakon folytathatják a tanulmányaikat, illetve diplomájukkal sok helyütt tudnak elhelyezkedni többek között mezőgazdasági, ipari és közigazgatási területeken.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?