Megszólaltak a Házasodna a gazda sztárjai: így élik meg a koronavírus-járványt vidéken

Megszólaltak a Házasodna a gazda sztárjai: így élik meg a koronavírus-járványt vidéken

agrarszektor.hu
A koronavírus-járvány során szerzett tapasztalatairól és gondolatairól vallott az RTL Klub Házasodna a gazda című műsorának három gazdája is. Brindzik Zsolt, azaz Zsolt gazda, Demjén Nikoletta, vagyis Niki gazda és Bige Botondot, ismertebb nevén Botond gazda a csatorna Fókusz című magazinműsorában szólaltak meg.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az RTL Klub Fókusza nemrég három gazdát is megszólaltatott a csatorna Házasodna a gazda című műsorából. Zsolt gazdát, Niki gazdát és Botond gazdát arról kérdezték a riporterek, hogy ők hogyan élik meg a koronavírus-járványt, és milyen következtetéseket vontak le az eddig történtekből. A tápiószentmártoni Zsolt gazda elmondta, hogy ő a jót látja a vírusban, mert most sok idejük lett az embereknek arra, hogy átértékeljék a dolgokat. És talán a világ a jó irányba fog elmozdulni a vírus után.

Itt igazából a friss levegőn kívül más nincs. Tehát mi, gazdák nem vagyunk vírusnak kitéve. Szabadban vagyunk, szabadban dolgozunk

- mondta Zsolt gazda.

Brindzik Zsolt mindenkitől tisztes távolságot tart. Kevés kontaktusa van az emberekkel emberekkel, szerinte a szállítmányozás és a posta az, ami veszélyes lehet. Zsolt gazda szerint a növénytermesztés nem fogja megérezni a válságot, a zöldség-gyümölcs ágazat viszont nehezebb helyzetbe kerülhet.

A Máriahalmon gazdálkodó Niki gazda elárulta, hogy az ő élete alapvetően nem nagyon változott a vírus elindulása óta. Ő azt látja, hogy akik közel laknak a természethez, azoknak az életét befolyásolja a legkevésbé a helyzet. A járvány miatt elrendelt távolságtartást azonban ő is maradéktalanul betartja.

Minél önellátóbb vagy, annál kevésbé érint meg a nagyvilág változása, és nem vagy másokra rászorulva

- jelentette ki Niki gazda.

Botond gazda elmondta a riportereknek, hogy megpróbálja a minimálisra csökkenteni a megfertőződés kockázatát. A külvilág és a tanítványok előtt bezárta a birtoka kapuit, csak azok jöhetnek be, akik nála tartják a lovaikat. Botond gazda borúlátó, mert szerinte az emberek nem veszik elég komolyan a helyzetet. A mezőgazdaság helyzetét illetően azonban nagyon is bizakodó.

A mezőgazdaság, mint olyan, nem állt le, sőt. Egy kicsit bízom abban, hogy jobb lesz, mint valaha, hiszen nagyon sok támogatást kaphatunk

- mondta Botond gazda.

A vácrátóti gazdálkodó elmondta, hogy ezekre a támogatásokra ő hobbiállattartóként nem nagyon számíthat, mivel ő nem tartozik az elsődleges prioritást élvező gazdák közé. Ennek ellenére kifejezetten örül a meglétüknek. A riport végén Zsolt gazda elmondta, hogy biztos benne, a vírus utáni világ nem olyan lesz, mint amilyet korábban megszoktunk. Niki gazda pedig egy új esélynek tekinti a járványt és az azzal járó változásokat az emberiség számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?