Ukrajna egyelőre mégsem perli be Magyarországot

Ukrajna egyelőre mégsem perli be Magyarországot

agrarszektor.hu
Ukrajna egyelőre szünetelteti azt a jogi eljárást, amelyet Lengyelország, Magyarország és Szlovákia ellen kezdeményezett a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) a tagállamok által egyoldalúan bejelentett importtilalom miatt - írja a Reuters. Taras Kachka ukrán kereskedelmi képviselő azt nyilatkozta, inkább egy "komplex megoldáson" dolgoznak a kereskedelmi vitát illetően.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Lengyelország, Szlovákia és Magyarország szeptember közepén jelentette be az ukrán gabonaimportra vonatkozó saját korlátozását, miután az Európai Bizottság végrehajtó testülete úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az Ukrajna öt uniós szomszédjával szemben elrendelt behozatali tilalmat. Ezt követően jelentette be Ukrajna, hogy azt tervezik, hogy beperlik a három országot az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó tilalmak miatt.

Most Kachka az Interfax-Ukraina hírügynökségnek azt mondta, úgy látják, hogy úgy látják, hogy ez a probléma a következő hetekben és hónapokban meg fog szűnni. Ezért, amíg gyakorlati megoldást keresnek, addig a WTO-hoz bejelentett jogi eljárást, illetve panaszt egyelőre szüneteltetik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?