Csak ezek a halak kaphatnak Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet: mutatjuk, melyek

Csak ezek a halak kaphatnak Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet: mutatjuk, melyek

agrarszektor.hu
Újabb élelmiszer előtt nyílt meg a KMÉ-védjegy pályázati lehetőség. Mostantól már a friss halhúsra - élő halra vagy friss és előkészített halászati termékekre - is benyújtható a kérelem. Az egészséges és változatos táplálkozásban méltán birtokol előkelő helyet a hal, amely ezután a KMÉ-védjegy menüjét is gazdagítja. Legalábbis a pályázható termékkört mindenképp! 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A friss halhús - élő hal, friss és előkészített halászati termékek - esetében a védjegyhasználatot a haltermelő vagy a halászati termékeket előállító halfeldolgozó vállalkozás kérvényezheti - írja a MÁSZ. A KMÉ-védjeggyel jutalmazott halnak garantáltan hormonmentes, illetve hormonhatású hozamfokozótól mentes termelésből, továbbá szigorúan ellenőrzött minőségű vízből kell származnia. A hal csak elismert halfajta vagy hibrid lehet, melynek tenyésztése, lehalászása, szállítása és előkészítése során a technológiai, higiéniai előírásokon túl az állatjóléti követelmények is messzemenően teljesülnek.

EZ IS ÉRDEKELHET

A halhús frissességéhez nem férhet kétség, ugyanis sem fagyasztott, sem pedig felengedett hal nem hozható forgalomba KMÉ tanúsítással. A pályázati lehetőség kizárólag édesvízi élő hal vagy friss és előkészített halászati termék számára érhető el. A további pályázati feltételekről a kategóriára vonatkozó speciális tanúsítási követelményekben olvashatnak. A védjegyhasználati jog elnyeréséhez elektronikus úton lehet pályázni.

Meddig lehet pályázni?

A megnyitott termékkategóriákban - így a friss halhús esetében is - bármikor beadható a pályázat, nincs megszabott határidő. Azonban a gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel kísérni a bírálóbizottsági ülésnaptárt és legalább két héttel a soron következő ülés előtt benyújtani a pályázatot, így a helyszíni auditra és az esetleges hiánypótlásra is mihamarabb sor kerülhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?