Elképesztő árak a hollandoknál: ennyiért árulják most a répát a piacokon

Elképesztő árak a hollandoknál: ennyiért árulják most a répát a piacokon

agrarszektor.hu
Hollandiában a sárgarépa szempontjából mértékadónak számító Emmeloord nagybani piacon a nagyon jó minőségű áru jelenleg alig, vagy egyáltalán nem eladó. A termelők még magasabb árakra számítanak, ezért kivárnak, nem sietnek az értékesítéssel, legfeljebb igen magas áron hajlandók eladni az ilyen tételeket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szélsőségesen eltérő minőség oka, hogy az idei szezonban igen változatosak voltak a betakarításkor uralkodó időjárási viszonyok. A héten Emmeloord nagybani piacon a “B” osztályú (étkezési) sárgarépa átlagára a múlt hetihez képest 2 eurós emelkedéssel 46 euró/100 kg környékére (180 Ft/kg) drágult, ami még mindig jóval alacsonyabb, mint az Ausztriában tapasztalható 57,5 euró/100 kg-os (225 Ft/kg) átlagár. Ahogy Ausztriában, úgy Hollandiában is igaz, hogy a kiváló minőségű tételek ennél jóval magasabb áron cserélnek gazdát - írja a FruitVeB

EZ IS ÉRDEKELHET

Magyarország

A Budapesti Nagybani Piacon jelenleg csak hazai sárgarépa kapható, import áru nagy tételben nincs forgalomban. Az I. osztályú áru a 250-300 Ft/kg közötti ársávban kapható, azaz hazánkban is jóval drágább, mint a másodosztályú tételek, amelyekre a 200-250 Ft/kg közötti ársáv jellemző.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?