Fontos hírek érkeztek az árhullámról Magyarországon: ezt jó, ha mindenki tudja

Fontos hírek érkeztek az árhullámról Magyarországon: ezt jó, ha mindenki tudja

MTI
A karácsonyra érkezett dunai árhullám vasárnap reggel Mohácsnál 808 centiméteres vízállással tetőzött, és várhatóan elhagyja az országot, így az újév első napjaiban a Duna hazai szakaszán mindenhol vissza lehet vonni a készültséget - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hozzátették, az elkövetkező napokban a Duna magyarországi szakaszán további apadás várható, említésre méltó vízszintemelkedésre csak a jövő hét közepétől, a több helyen számottevő mennyiségű csapadék következtében van kilátás. Jövő szombatig nagyobb mennyiségű csapadék (30-80 milliméter) a Felső-Duna, a Dráva, a Felső-Tisza és a Bodrog egyes vízgyűjtőin várható, máshol általában 10-30 milliméter összcsapadék eshet; a napi középhőmérséklet a vízgyűjtő területeken többnyire 0 Celsius-fok fölött alakul, így nagyrészt esőre, záporesőre lehet számítani.

Ahol még érvényben van az árvízvédelmi készültség, ott a vízügyesek nappali őrszolgálatban gondoskodnak a védművek megfigyeléséről, az árvízi mércék leolvasásáról és a keresztező műtárgyak kezeléséről - tudatta az OVF. Kitértek arra is, hogy a Tiszán a hét közepére érkezett árhullám jelenleg Tiszafüred térségében tetőzik, a Tisza Szegednél hétfőn megközelítheti, illetve elérheti az alsó rakpart szintjét (560 centiméter).

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02