Brutális fagy tarolta le Magyarországot: mutatjuk, hol volt a legsúlyosabb

Brutális fagy tarolta le Magyarországot: mutatjuk, hol volt a legsúlyosabb

agrarszektor.hu
A derült, szélcsendes éjszaka meghozta az eredményét: sok helyen -10 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet a hét első napján reggelre. Az előrejelzés szerint a következő napon valamivel enyhébb, de még mindig bőven fagypont alatti hőmérsékletek várhatók reggel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

December 4-én valódi fagyos téli reggelben lehetett része Magyarországnak. Északkeleten helyenként borult, néhol átmenetileg ködös volt az idő, így ott nem tudott annyira lehűlni a levegő, a határszélen lévő Csengeren éppen, hogy csak súrolta a 0 fokot a hőmérséklet - írta meg az Időkép.hu. No de nagyjából ez volt az egyetlen ilyen pontja az országnak, máshol kemény fagyokat hozott a hétfő reggel: rengeteg helyen ment -10 Celsius-fok alá a hőmérséklet.

A Balassagyarmat-Kecskemét vonalon, az Északi-középhegység térségében, az agglomerációban, a Bakonyban, valamint a Nyugat-Dunántúlon is -10 Celsius-fok alá hűlt a levegő. A leghidegebb hőmérsékletet Etesen mérték, ott -13 fok volt, de azért az sem mindennapos, hogy Budapesten -6, -8 Celsius-fokos fagy legyen reggel.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

Az Időkép.hu előrejelzése szerint a kedd reggel is didergős lesz még, de az már nem ennyire. A hét második napján -1 és -7 Celsius-fok között alakulnak majd a minimumok, a fagyzugos tájakon lehet majd ennél néhány fokkal hidegebb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?