Döbbenetes, ami az ukrán piacokon zajlik: már ennyibe kerül a hagyma

Döbbenetes, ami az ukrán piacokon zajlik: már ennyibe kerül a hagyma

agrarszektor.hu
Kezdenek elfogyni a tárolásra alkalmatlan készletek, ezért egyre több jó minőségű hagyma kerül a piacra Ukrajnában. Az új készletek a korábbinál magasabb áron, de a tavalyihoz képest még mindig jóval olcsóbban kaphatóak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az EastFruit elemzői a nagybani piaci hagymaárak jelentős emelkedését figyelték meg az utóbbi héten. Jelenleg 10-15 UAH/kg (100-150 Ft/kg) között cserélnek gazdát a tételek, ami 25%-os áremelkedést jelent a két héttel ezelőtti árakhoz képest. A hosszú távú tárolásra alkalmatlan minőségű hagyma ára viszont nem változott, de egyre kevesebb található ilyen tételekből a piacokon - írta meg a FruitVeB.

A mostani drágulás ellenére a kiváló minőségű hagyma Ukrajnában még ma is 45%-kal olcsóbb, mint 2022 novemberének elején. Ugyanakkor várható, hogy számos termelő tovább fogja emelni árait, mivel legtöbbjük biztos abban, hogy a jelenlegi kereslet mellett ezt meg tudja tenni. Ukrajnában a november elején regisztrált hagymaárak 35 Ft/kg-mal maradnak el az átlagos lengyel áraktól (160-170 Ft/kg), és a moldovai árakkal vannak egy szinten.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?