Újabb csavar jön az időjárásban: ez vár a magyarokra hétvégén

Újabb csavar jön az időjárásban: ez vár a magyarokra hétvégén

MTI
Változékony, de enyhe lesz az időjárás a hosszú hétvégén, a szél sokfelé erős, néhol viharos lehet. Szombaton több helyen várható eső, ami vasárnapra megszűnik és hétfőn, a nemzeti ünnepen már általában napos időre lehet számítani, 14 és 23 Celsius-fok közötti hőmérséklettel - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénteken az északi, északkeleti országrészben szinte mindenhol fokozatosan felszakad a rétegfelhőzet és általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Egy-egy zápor előfordulhat, az északkeleti borult részeken szitálás sem kizárt. A délies szél sokfelé erős, az Észak-Dunántúlon viharos lesz, az Északi-középhegységben helyenként gyengébb lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20-26 fok között alakul, a déli megyékben 27-29, míg a kevésbé szeles északkeleti részeken 15 fok körül valószínű. Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre kell számítani. Összességében több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar is előfordul. Az északnyugati országrészben kisebb a csapadék esélye. Sokfelé lesz erős a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet többnyire 15 és 21, északkeleten 10-14 fok között alakul. A csúcsérték 17 és 28 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos tájakon lesz hűvösebb az idő, keleten enyhébb.

EZ IS ÉRDEKELHET

Vasárnap reggelre a front vastag felhőzónája kelet felé elvonul. A pára- és ködfoltok, valamint a rétegfelhőzet feloszlása után jobbára gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű. Reggelig főleg a Dunától keletre szórványosan fordul elő eső, zápor, és napközben már csak néhol valószínű csapadék. A délnyugati, nyugati szél eleinte többfelé megélénkül, majd mérséklődik a légmozgás. Hajnalban általában 10-15 fok várható, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon 7-9 fok valószínű. A délutáni órákban 15-24 fokra lehet számítani, a tartósabban ködös, rétegfelhős vidékeken lesz a hűvösebb. Hétfőn, október 23-án a pára, a köd és a rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, de utána általában napos időre lehet számítani fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű, a légmozgás mérsékelt lesz. A hajnali 3-11 fokról 14 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a tartósabban ködös, rétegfelhős területeken mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?