Űrnövényekből főzhetnek a budapesti étterem vendégei

Űrnövényekből főzhetnek a budapesti étterem vendégei

agrarszektor.hu
Aki szívesen nézte a sci-fi sorozatokat, esetleg mindig is vágyott az űrbe, vagy kipróbálná a Földön túli életet, az most egy lépéssel közelebb került álmai megvalósításához. A Budapest Makery, az Orion Űrnemzedék Alapítvány és a Csillagváros Kft. egyedülálló együttműködése révén ezúttal az űrnövényeket kóstolhatjuk meg, sőt, el is készíthetjük őket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Orion Űrnemzedék Alapítvány, a Csillagváros Kft. és a Budapest Makery egyedülálló együttműködésének hála most mindenkinek lehetősége nyílik megkóstolni az űrnövényeket. Akik nem félnek újat kipróbálni, azok elsők között ismerhetik meg a gasztronómia jövőjét és lehetnek részesei annak a különleges élménynek, amihez eddig csak az űrkutatás szereplői férhettek hozzá. A Csillagváros vertikális farmján nevelkedett űrnövények az országban elsőként kóstolhatók meg a Budapest Makery DIY éttermében, vagyis olyan konyhában, ahol a vendégek maguk készíthetik el az ételt.

Kevesebb vizet és helyet igényel

A növények természetesen nem az űrben növekedtek, hanem földiek, azonban a termesztésük olyan különleges technológián alapul, amely az idegen bolygók meghódításához is hozzájárulhat - így például akár a Marson, Holdon és egyéb távoli égitesteken is hasonló technológiával lehet majd élelmiszert termelni.

A teljes egészében magyar fejlesztésű és gyártású farm ezen túl a klímaváltozás és a túlnépesedés miatti élelmiszerhiányra is választ adhat. A Csillagváros vertikális farmja jelenleg a talaj nélküli növénytermesztést lehetővé tevő hidropóniás rendszerben, LED-megvilágítással, körforgásos módszerrel, időjárástól függetlenül termel mikrozöldeket, baby leafeket és salátákat. A növényvédőszerektől mentes termelésben a felhasznált víz mennyisége akár 95 százalékkal is kevesebb lehet, mint a hagyományos növénytermesztés folyamán.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 11:27