Letarolta az import barack a francia boltokat: felszólítást kaptak a kereskedők

Letarolta az import barack a francia boltokat: felszólítást kaptak a kereskedők

agrarszektor.hu
Franciaországban a hazai termesztésű őszibarack vásárlására szólították fel a kereskedőket. Az akció hátterében a Francia Gyümölcstermelők Szövetsége (FNPF), valamint a Francia Őszibarack- és Kajszitermelők Szövetsége (AOP Pêches et Abricots de France) állnak, akik azt remélik, hogy a héten már francia őszibarackot és nektarint láthatnak a szupermarketekben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Június elején a Francia Gyümölcstermelők Szövetsége (FNPF), valamint a Francia Őszibarack- és Kajszitermelők Szövetsége (AOP Pêches et Abricots de France) levelet küldtek a legnagyobb francia kiskereskedőknek, amelyben arra szólították fel őket, hogy mielőbb térjenek át a spanyolról a francia eredetű gyümölcsök beszerzésére - olvasható a FruitVeB oldalán. Ahogy Raphaël Martinez, a termelői szervezet igazgatója fogalmazott,

egy hetes késéssel kezdődik az idei francia őszibarack- és nektarinszezon. Elméletileg a francia őszibaracknak és nektarinnak már a múlt héten a polcokon kellett volna lennie. Reméljük, hogy ezen a héten már megérkeznek a boltok polcaira a gyümölcsök. A kiskereskedőknek ehhez a helyzethez alkalmazkodniuk kell, és át kell állniuk a francia barackra.

A két szervezet közös közleményéből az is kiderült, hogy a gyümölcstermesztők kézzelfogható jeleket várnak a francia forgalmazóktól arra vonatkozóan, hogy partnerek lesznek az idei szezonban is. Őszibaracknál és nektarinnál a spanyolról a francia gyümölcsre történő átállás minden nyáron egy kényes pillanat, amit idén a kedvezőtlen időjárási körülmények még tovább bonyolítottak. A francia gyümölcsök megérkezése azt jelenti, hogy az értékesítési pontok már jól elláthatók hazai termésű áruval, és a termelők tájékoztatták minden partnerüket.

Most fog megmutatkozni a különbség azok között, akik csak mondogatják, hogy partnerséget vállalnak a francia termelőkkel, és azok között, akik ezt ténylegesen meg is valósítják!

- olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?