Olyan csavar jött az időjárásban, amilyen még soha nem volt Magyarországon

Olyan csavar jött az időjárásban, amilyen még soha nem volt Magyarországon

MTI
Megdőlt a napi legmagasabb minimum-hőmérséklet rekordja vasárnap: a Miskolc-Diósgyőr meteorológiai állomáson mindössze 9,6 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a honlapján.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Azt írták, az átlagnál jóval enyhébb az időjárás a térségünkben. Hozzátették: a Miskolc-Diósgyőr állomáson mindössze 9,6 fokig csökkent a hőmérséklet vasárnap reggel, ezzel új országos napi legmagasabb minimum-hőmérséklet rekord született. Ezen a napon az eddigi rekord 9,0 fok volt, amelyet Győr Egyetem állomáson mértek 2022-ben.

A meteorológiai szolgálat emlékeztetett rá, a szombat is bővelkedett melegrekordokban: Fertőrákoson és a tőle 6,3 kilométerre lévő Sopron Kuruc-dombon 19,8 fokig melegedett fel a levegő, így új országos legmagasabb napi maximumhőmérsékleti rekord született, a korábbi rekord 18,2 fok volt, amelyet Pécs Mecsekalji Repülőtér állomáson regisztrálták 1955-ben. Szombaton a legmagasabb napi minimum-hőmérséklet esetén is új országos rekord született: az új rekord 10,6 fok, amelyet Sopron Kuruc-domb állomáson mértek. A korábbi rekord 8,1 fok volt, amelyet Szeged belterületen és Tarpán, 2016-ban regisztráltak.

Budapest Ferihegyen 17,1 fokig melegedett fel a levegő szombaton, amellyel megdőlt a legmagasabb napi maximum-hőmérséklet fővárosi rekordja. A korábbi rekord 16,1 fok volt, amelyet Budapest belterületen mértek 2019-ben. A legmagasabb napi minimum-hőmérséklet esetén is új fővárosi rekord is született szombaton: az új rekord a Budapest Pestszentlőrinc állomáson mért 8,6 fok. A korábbi rekord 7,7 fok volt, amelyet Budapest belterületen, 2016-ban regisztráltak.

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02