Durva fordulatot vesz az időjárás: meglepően meleg jöhet a következő napokban

Durva fordulatot vesz az időjárás: meglepően meleg jöhet a következő napokban

agrarszektor.hu
Csendesebb napokat követően péntektől újra elérik a frontok a térségünket, de szombaton többfelé akár 15 fok is lehet. Várhatóan vasárnap érkezik egy erősebb hidegfront, mögötte több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szerdán és csütörtökön még nem változik lényegesen időjárásunk, a reggelek többfelé párásak, ködösek lesznek, illetve allacsony szintű rétegfelhőzet képződhet, amely helyenként napközben is tartósan beragadhat - írja az Időkép. Máshol viszont a napsütésé lesz a főszerep, igaz csütörtökön egyre több fátyolfelhő sodródik fölénk nyugat felől. A hajnalok fagyosak lesznek, délutánonkánt 5-11 fok várható.

Péntektől változik a helyzet, egyre jobban megközelítik térségünket a nyugat, északnyugat felől érkező frontok. Emiatt már több lesz fölöttünk a felhő, elszórtan kisebb eső, záporok is kialakulhatnak, valamint egyre többfelé feltámad a nyugatias szél, szombaton északon viharos lökések is lehetnek. Az átkeverő légmozgások hatására viszont melegszik az idő, pénteken 5-14 fokot mérhetünk, nyugaton, délnyugaton mérhetjük a magasabb értékeket, északkeleten lesz a leghűvösebb. Szombaton az ország nagy részén 10 fok fölött tetőznek a maximumok, több helyen a 15 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet.

Címlapkép forrása: MTI/Balogh Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?