Durva, mekkora farm épült az Egyesült Királyságban: ez most a legnagyobb a világon

Durva, mekkora farm épült az Egyesült Királyságban: ez most a legnagyobb a világon

agrarszektor.hu
Felépült a világ legnagyobb vertikális farmja Norfolk mellett. Egy 25 millió angol font értékű beruházás keretében készült el a 25 ezer négyzetméter felületű farm az Egyesült Királyságban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Egyesült Királyságban befejeződött a világ legnagyobb vertikális farmjának építése. A 25 millió angol font (11,5 milliárd Ft) értékű beruházást a Fischer Farms hajtotta végre a Norfolk melletti Eastonban, ez már a második ilyen típusú üzemük a Lichfieldben található 3200 négyzetméter termesztőfelületű létesítményük mellett. Az eastoni üzem csaknem tízszer nagyobb a lichfieldinél: a 25 ezer négyzetméternyi termőterület szorosan egymásra helyezett polcokon kapott helyet, és az építtető szerint naponta 6,5 tonna salátát, levélzöldséget és fűszernövényt lesz képes szolgáltatni brit szupermarketek részére. A teljes egészében megújuló energiaforrásokat használó létesítmény üzemeltetéshez 27 ember munkájára lesz szükség, ebből 10 ember már a helyszínen dolgozik, 17 dolgozót később vesznek fel. A tervek szerint a próbaüzemet követően a teljes kapacitást néhány hónap múlva érik el - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Hou Hvi Jung

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?