Egyre kevesebb terem ebből a gyümölcsből Németországban: tűnnek el az ültetvények

Egyre kevesebb terem ebből a gyümölcsből Németországban: tűnnek el az ültetvények

agrarszektor.hu
A Destatis jelentése szerint mind a meggytermés mennyisége, mind a termőterület tovább zsugorodott az idei évben. Az időjárási körülmények, illetve növényegészségügyi okok miatt a betakarított mennyiség idén jóval elmarad a tavalyinál.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal (Destatis) szeptember 21-én kiadott, végleges számokat tartalmazó jelentése szerint az idei termőévben 10200 tonna meggyet takarítottak be, ami 27,5%-kal mard el az előző tíz év átlagától (14100 tonna). Korábbi, június 29-én kiadott prognózisában a Destatis még átlagos, 14100 tonnás termést valószínűsített, ám részint az időjárási körülmények, részint pedig növényegészségügyi okok miatt ettől a betakarított mennyiség jóval elmaradt - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

A termőterület zsugorodása is folytatódik, összességében az utóbbi tíz év folyamán 710 hektárral, azaz csaknem harmadával, 1600 hektár alá csökkent. A legjelentősebb német meggytermesztő szövetségi állam Rajna-vidék-Pfalz, az idei 3500 tonnás termés a teljes országos mennyiség 34,3%-át teszi ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58