Nyílnak a pénzcsapok a magyar agráriumban: komoly támogatást kapnak a gazdák

Nyílnak a pénzcsapok a magyar agráriumban: komoly támogatást kapnak a gazdák

agrarszektor.hu
Az új Közös Agrárpolitika (KAP) 2027-ig tartó időszakában az agráriumra háromszor annyi forrás jut majd, mint korábban, ennek egy részét talajjavításra és -védelemre kell fordítani - mondta az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára Hódmezővásárhelyen, a Talajtani Vándorgyűlésen.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Magyar Talajtani Társaság és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara által szervezett konferencián Juhász Anikó az agrárium következő öt évét meghatározó KAP-ról, az ennek részleteit tartalmazó Stratégiai Tervről, az erősödő zöld elvárásokról és a talajvédelemmel kapcsolatos vállalásokról tartott előadást. Szólt azokról a változásokról, amelyekhez alkalmazkodva kell majd a jövőben gazdálkodni és meghatározzák az agrártámogatások igénybe vételének feltételeit - írja az AM közleményében. A helyettes államtitkár elsősorban azokról az intézkedésekről beszélt, amelyeket a gazdálkodóknak az őszi termelési döntéseik és a jövő év tavaszi támogatásigénylésük kapcsán fontos ismerniük.

EZ IS ÉRDEKELHET

A talajkímélő gazdálkodásra ösztönző támogatásoknak a következő öt éves ciklusban a jelenleginél is szélesebb köre érhető majd el, kezdve a támogatható területek bővítésétől, az új agröokológiai programon át egészen az agroökológiai területek beruházási és fenntartási támogatásáig. Juhász Anikó emlékeztetett arra, hogy a nyári hónapokban folyamatosan jelentek meg azok a sajtóközlemények, amelyek segítik a termelőket, hogy felkészülhessenek az új támogatási időszakra és feltételekre. Fontosnak nevezte, hogy ezeket a talajtani szakma képviselői is megismerjék, hiszen a gazdálkodók és a szakpolitika egyaránt számít a Talajtani Társaság tudományos és szakértői bázisára - mondta Juhász Anikó.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?