Havazás jöhet szombaton: mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

Havazás jöhet szombaton: mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

MTI
Az elmúlt napokhoz képest hűvösebb idő várható április első napjaiban. További eső, néhol hó is hullhat a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken, április elsején felhős marad az idő, de nagyobb eséllyel a déli, délkeleti megyék fölött elvékonyodhat a felhőtakaró, így ott szűrt napsütés is lehet. Többfelé várható eső, az ország délkeleti felén inkább záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. A déli óráktól délnyugat felől szűnni kezd a csapadék, este inkább már csak az északkeleti megyékben eshet. A szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, a Dél-Alföldön viharos lehet. A leghidegebb órákban plusz 4 és 12 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok általában plusz 8 és 17 fok között várhatók, de északnyugaton alacsonyabb, a Dél-Alföld egyes részein viszont egy-két fokkal magasabb értékeket is mérhetnek. Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. 

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

EZ IS ÉRDEKELHET

Egy kisebb szünetet követően délutántól többfelé várható eső, zápor. A kora esti óráktól északnyugat felől hideg levegő áramlik be, aminek a hatására egyre nagyobb területen halmazállapotot válthat a csapadék, emiatt havas eső, elsősorban a hegyekben havazás is előfordulhat. Sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős, viharos lehet a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul. A maximumhőmérséklet plusz 5 és 13 fok között várható, nyugaton lesz a hidegebb, délkeleten pedig a legenyhébb az idő. Vasárnap reggelig több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék: eső, havas eső, hó (vizes, tapadó), majd napközben egyre kevesebb helyen lehet zápor, néhol hózápor. Több helyen erős, néhol viharos lesz a szél. Hajnalra mínusz 2 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő, majd a délutáni órákban általában plusz 4 és 9 fok közötti értékeket mérhetnek - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?