Havazás jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol eshet a legtöbb hó

Havazás jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol eshet a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Téli idő köszönt ránk, faggyal és hózáporokkal indul február utolsó, vagyis a hét első napja. Hétfő hajnalban északon, reggel a Dunántúlon és északkeleten, délután pedig a Duna-Tisza közén és a Dunántúlon havazhat. A szél sem marad távol a következő napokban, és az biztos, hogy a tavasz sem tér vissza egy darabig.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Február utolsó és egyben a hét első napján téli hangulat lesz úrrá az ország időjárásán - írja az Időkép. Hétfő hajnalban szinte mindenütt gyenge fagy várható, az Északi-középhegység fagyzugos völgyeiben -5, -8 fok körüli értékek is előfordulhatnak. A téli kabátra délután is szükség lesz, a maximumok mindössze -1 és +7 fok között alakulnak, és az erős, viharos északias szél is rontja a hőérzetet. A téli idő nemcsak a hőmérsékletben mutatkozik meg, hanem hózáporok formájában is. Hajnalban északon, reggel a Dunántúlon és északkeleten, délután a Duna-Tisza közén és a Dunántúlon havazhat. A hózáporok lokális jellegüknél fogva nem jelentenek országos havazást, időszakos csapadékhullásra kell készülni, melyet napos órák váltanak fel. Nagy mennyiségű havazás sehol nem várható, síkvidéken nem is nagyon marad majd meg a hó, a hegyvidékeken is legfeljebb pár centi gyűlhet össze. Az Időkép csapadék előrejelzése vasárnap estétől hétfő estig:

A szél sokaknak egész nap fejfájást okozhat, északon és az Alpokalján a délelőtt folyamán viharos széllökések várhatók, a nap többi részében és máshol élénk, erős lesz az északi, északkeleti légmozgás. Március első napjain a szél ugyan kissé csillapodik, és havazás sem lesz, de a tavasz nem tér vissza a naptár kedvéért. Reggelente egyre alacsonyabb értékeket mérhetünk, a hét közepén erősebb fagy is kialakulhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 13. 13:29