Óriási siker a Corteva szarvasi üzemében: 16 ezer hektárról takarítottak be termést idén

Óriási siker a Corteva szarvasi üzemében: 16 ezer hektárról takarítottak be termést idén

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat vetőmagüzeme sikeresen zárta a betakarítási szezont Szarvason. 2021-ben közel 16 ezer hektár betakarítása történt meg, ami az 1996-os indulás óta minden idők második legnagyobb területét jelentette.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Idén 25 éves a Corteva Agriscience üzeme, amely a világ egyik legnagyobb vetőmagüzeme - írja közleményében a cég. Ezt a címet 2005-től viseli, köszönhetően a minőségorientált termelést biztosító folyamatos fejlesztéseknek. Jelenleg az üzem 45- 50 ezer tonna fémzárolt hibridkukorica vetőmag előállítására alkalmas, ami az európai vetőmagellátás egyik központjává teszi. Az itt előállított kiváló minőségű, szigorú szabályoknak megfelelő vetőmagoknak a 80%-a export-, 20%-a pedig a hazai piacon kerül értékesítésre - a jelentős belföldi szállítás mellett a Corteva üzeme exportál vetőmagokat Oroszországba, Ukrajnába, Németországba, Franciaországba, Romániába, Lengyelországba, Bulgáriába, Horvátországba, Szlovákiába és Ausztriába.

Forrás: Corteva Agriscience

A Corteva Agriscience magyarországi vetőmagtermelése 200 partnert is meghaladó termelői körben történik, mindezt 400-450 táblán megvalósítva. A vetőmagüzem megfelel a legmagasabb nemzetközi szabványoknak és a magyar jogszabályok minden követelményének a munkakörülmények, a biztonsági és környezetvédelmi előírások betartására vonatkozóan.

A szarvasi Corteva vetőmagüzem a legmodernebb berendezésekkel rendelkezik, amely lehetővé teszi a vetőmagok magas minőségének és elérhetőségének biztosítását a magyar gazdálkodók számára. Az innovatív megközelítéseknek és technológiáknak, valamint tapasztalatunknak köszönhetően segítjük a gazdálkodókat abban, hogy a legtöbbet hozzák ki munkájukból és megteremtsük a szükséges feltételeket a magyar termelés fokozatos fejlesztéséhez

 - mondta Borsos László, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?