Lesz itt minden a hétvégén: mutatjuk, milyen időjárást ígérnek a meteorológusok

Lesz itt minden a hétvégén: mutatjuk, milyen időjárást ígérnek a meteorológusok

MTI
Nem várható jelentős időjárásváltozás a hétvégén: hűvös, hajnalonként ködös lesz az idő, napközben nem valószínű számottevő csapadék, többfelé lesz napsütés - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken a nap nagy részében erősen felhős vagy borult lesz az ég. Főként északkeleten, keleten lehet helyenként kisebb eső. Napközben nagy területen megélénkülhet, megerősödhet a szél, néhol erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 5 Celsius-fok között alakul. Napközben 4-13 fokig melegszik fel a levegő, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombatra virradóra a délnyugati megyékben és az ország északkeleti, keleti felén-harmadán várható sokfelé köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként tartósan megmaradhat. Máshol hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Vasárnap is többfelé lehet köd, de annak zsugorodása után napsütés is lesz. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös részeken előfordulhat szitálás. A szél sokfelé megélénkül, szombaton helyenként meg is erősödik. Szombaton a minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 7, a maximumhőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, de a tartósabban felhős északkeleti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet. Vasárnap hajnalban mínusz 3 és plusz 6 fok között, délután 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?