Tényleg ennyi volt a nyár? Már hétvégén is borús, őszies marad az idő

Tényleg ennyi volt a nyár? Már hétvégén is borús, őszies marad az idő

MTI
Az elmúlt napokhoz képest kevésbé esős, de hűvösebb idő várható a hétvégén: a csúcsértékek már mindenütt 20 Celsius-fok, néhol 10 fok alatt alakulnak. Hajnalban helyenként mínuszokra is számítani kell - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken az ország déli felén továbbra is erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutánig a Nagykanizsa-Szeged vonaltól délre továbbra is lehet még gyenge eső, majd délutánra ott is megszűnik a csapadék. Eközben az ország északi felén eleinte fátyolfelhős idő várható, a déli óráktól azonban egyre nagyobb területen kiderül az ég. Az Észak-Alföldön megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de a szélcsendes északi völgyekben ennél hidegebb lehet a hajnal. Napközben 12-18 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős, a déli megyékben, később északkeleten is változóan felhős lesz az ég. A déli megyékben elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor. A hőmérséklet hajnalban általában 2 és 9 fok között alakul, de elsősorban az északkeleti megyékben a derült, szélcsendes helyeken mínusz 2 fokot is mérhetnek. Délután 10-15 fok várható.

Vasárnap az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de elsősorban a déli megyékben és a Tiszántúlon erősebben megnövekedhet a felhőzet. A Dél-Alföldön és a Tiszántúlon több helyen, másutt elvétve valószínű eső, záporeső. A minimumhőmérséklet általában plusz 2 és 8 fok között várható, de a gyengébben felhős, szélvédett tájakon mínusz 2 fokig is lehűlhet a levegő. A nappali csúcsértékek 9 és 14 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?