Lépett a két nagy növényvédelmi cég: így vennék fel a harcot a gombák ellen

Lépett a két nagy növényvédelmi cég: így vennék fel a harcot a gombák ellen

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience és a Gaïago biotechnológiai vállalat ma bejelentette hosszútávú megállapodását természetes alapú biológiai gombaölőszerek fejlesztéséről és forgalmazásáról a világszerte.

Hosszútávú megállapodást kötött a Corteva Agriscience és a Gaïago biotechnológiai vállalat. A megállapodás révén a Corteva egy új biológiai gombaölőszer technológia globális tesztelési licenchez és az ezzel járó exkluzív kereskedelmi jogokhoz jutott hozzá, amely segíthet megvédeni a szőlőt, a burgonyát, a zöldségféléket, valamint a csonthéjas és almatermésű gyümölcsöket olyan kórokozók ellen, mint a peronoszpóra, a burgonyavész, a lisztharmat és botritiszt.

Rajan Gajaria, a Corteva Agriscience üzleti platformokért felelős alelnöke elmondta, hogy a megállapodás tovább erősíti a vállalat azon elkötelezettségét, hogy a gazdálkodóknak biológiai megoldásokat kínáljanak a növényvédelemben, beleértve a tesztelt biológiai gombaölőszereket is, amelyek megfelelnek a Corteva Agriscience magas szintű kutatási és fejlesztési követelményeinek. A szakember hozzátette, hogy a Gaïago-val kötött megállapodás egy újabb lépés annak bemutatására, hogy a vállalat erőfeszítéseket tesz a biológiai portfóliója felépítésére, együttműködve a terület vezető szakértőivel.

Jean-Pierre Princen, a Gaïago elnöke kijelentette, hogy a mezőgazdasági termelés fenntarthatóságához és a rugalmas élelmiszerellátó-rendszer megteremtéséhez szoros együttműködésre van szükség minden szinten. A Gaïago elnöke úgy látja, hogy a Cortevával kötött megállapodás felgyorsítja a vállalat természetes alapú biológiai technológiájának globális bevezetését. Ez az új biológiai gombaölőszer kulcsfontosságú lehet, mind az integrált növényvédelmi stratégiák végrehajtásában, mind a fogyasztók elvárásainak tekintetében, miközben hozzájárulhat a magas terméshozamok megőrzéshez és a gazdálkodók jövedelmének növeléséhez. Ez a globális együttműködés a Corteva-val valamint az európai tudományos intézményekkel fellendíti a közös kutatási programok elindítását és a Gaïago nagyszabású Agrosystems regenerációs terveit, amely helyreállítja a talaj és a növény működését - tette hozzá Jean-Pierre Princen.

A Corteva modellje a kategóriájában legjobb biológiai portfólió kifejlesztésére egyesíti a külső innovációt, az együttműködést a kutatás és fejlesztés terén, az engedélyezést és a forgalmazást. Ez a megállapodás is azt mutatja meg, hogy a Corteva miként kezeli az együttműködéseket, amelyek külsős technológiák széles skáláját hozzák magukkal, beleértve a biológiai fejlesztési terület jól bevált vállalatait, hogy bővítsék a hozzáférést a fenntartható megoldások átfogó kínálatához, a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival összhangban. A megállapodás feltételei nem kerültek nyilvánosságra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 6. 06:03