Lépett a két nagy növényvédelmi cég: így vennék fel a harcot a gombák ellen

Lépett a két nagy növényvédelmi cég: így vennék fel a harcot a gombák ellen

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience és a Gaïago biotechnológiai vállalat ma bejelentette hosszútávú megállapodását természetes alapú biológiai gombaölőszerek fejlesztéséről és forgalmazásáról a világszerte.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hosszútávú megállapodást kötött a Corteva Agriscience és a Gaïago biotechnológiai vállalat. A megállapodás révén a Corteva egy új biológiai gombaölőszer technológia globális tesztelési licenchez és az ezzel járó exkluzív kereskedelmi jogokhoz jutott hozzá, amely segíthet megvédeni a szőlőt, a burgonyát, a zöldségféléket, valamint a csonthéjas és almatermésű gyümölcsöket olyan kórokozók ellen, mint a peronoszpóra, a burgonyavész, a lisztharmat és botritiszt.

Rajan Gajaria, a Corteva Agriscience üzleti platformokért felelős alelnöke elmondta, hogy a megállapodás tovább erősíti a vállalat azon elkötelezettségét, hogy a gazdálkodóknak biológiai megoldásokat kínáljanak a növényvédelemben, beleértve a tesztelt biológiai gombaölőszereket is, amelyek megfelelnek a Corteva Agriscience magas szintű kutatási és fejlesztési követelményeinek. A szakember hozzátette, hogy a Gaïago-val kötött megállapodás egy újabb lépés annak bemutatására, hogy a vállalat erőfeszítéseket tesz a biológiai portfóliója felépítésére, együttműködve a terület vezető szakértőivel.

Jean-Pierre Princen, a Gaïago elnöke kijelentette, hogy a mezőgazdasági termelés fenntarthatóságához és a rugalmas élelmiszerellátó-rendszer megteremtéséhez szoros együttműködésre van szükség minden szinten. A Gaïago elnöke úgy látja, hogy a Cortevával kötött megállapodás felgyorsítja a vállalat természetes alapú biológiai technológiájának globális bevezetését. Ez az új biológiai gombaölőszer kulcsfontosságú lehet, mind az integrált növényvédelmi stratégiák végrehajtásában, mind a fogyasztók elvárásainak tekintetében, miközben hozzájárulhat a magas terméshozamok megőrzéshez és a gazdálkodók jövedelmének növeléséhez. Ez a globális együttműködés a Corteva-val valamint az európai tudományos intézményekkel fellendíti a közös kutatási programok elindítását és a Gaïago nagyszabású Agrosystems regenerációs terveit, amely helyreállítja a talaj és a növény működését - tette hozzá Jean-Pierre Princen.

A Corteva modellje a kategóriájában legjobb biológiai portfólió kifejlesztésére egyesíti a külső innovációt, az együttműködést a kutatás és fejlesztés terén, az engedélyezést és a forgalmazást. Ez a megállapodás is azt mutatja meg, hogy a Corteva miként kezeli az együttműködéseket, amelyek külsős technológiák széles skáláját hozzák magukkal, beleértve a biológiai fejlesztési terület jól bevált vállalatait, hogy bővítsék a hozzáférést a fenntartható megoldások átfogó kínálatához, a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival összhangban. A megállapodás feltételei nem kerültek nyilvánosságra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?