Rájár a rúd a német gyümölcstermesztőkre: ezt az évet senki sem teszi zsebre

Rájár a rúd a német gyümölcstermesztőkre: ezt az évet senki sem teszi zsebre

agrarszektor.hu
A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal (Destatis) friss előrejelzése szerint az idei belföldi almatermés volumene 937 ezer tonna körül alakul, ami 2%-kal marad el a 2020-as évben betakarított mennyiségtől. A 2020-as német szilvatermés tavalyi 47 ezer tonnás volumene csaknem megfelelt az előző tíz év átlagának, idén azonban 27%-kal kisebb, 37 ezer tonna körüli mennyiséget valószínűsítenek a Destatis elemzői.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal (Destatis) friss előrejelzése szerint az idei belföldi almatermés volumene 937 ezer tonna körül alakul, ami 2%-kal marad el a 2020-as évben betakarított mennyiségtől. Németországban az almaültetvények területe valamivel kevesebb, mint 34 ezer hektár - olvasható a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán. A legfontosabb termesztőkörzetek Baden-Württemberg (Boden-tó környéke), Alsó-Szászország (Altes Land körzet) és Szászország, a német almatermés több mint kétharmada (72%) ebből a három régióból származik. Mind a termőterület, mind a termés tekintetében a legfontosabb tartomány Baden-Württemberg, mely a teljes országos volumen 36%-át adja.

A 2020-as német szilvatermés tavalyi 47 ezer tonnás volumene csaknem megfelelt az előző tíz év átlagának, idén azonban 27%-kal kisebb, 37 ezer tonna körüli mennyiséget valószínűsítenek a Destatis elemzői. A visszaesést a kedvezőtlen időjárási körülményekkel, elsősorban a késő tavaszi fagyokkal magyarázzák, melyek jelentősen befolyásolták a gyümölcsök kötődését. Jelenleg 4200 hektáron termesztenek szilvát az országban, a legjelentősebb körzet szintén Baden-Württemberg (1800 hektár), melyet Rajna-vidék-Pfalz követ (900 hektár), ebben a két szövetségi államban takarítják be a teljes belföldi volumen 58%-át.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?