Durva hidegfront tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hova, mikor ér a lehűlés

Durva hidegfront tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hova, mikor ér a lehűlés

agrarszektor.hu
Este északnyugati tájainkat hidegfront éri el, búcsút inthetünk a 30 fokos melegnek. Hidegfront érkezik este északnyugat felől, amely lassan vonul át fölöttünk, a keleti tájakat csak kedd reggel hagyja el. A front mentén többfelé várható eső, zápor, zivatar: elsőként nyugaton, északnyugaton, északon, majd egyre inkább a középső, végül a keleti, délkeleti tájakon. Ezzel együtt az északira-északnyugatira forduló szél is sok helyen megerősödik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfőn keleten, délkeleten még kitart a meleg, 28-34 fok várható, máshol már csak 20-27 fok lesz a délutáni órákban. Kedden a front mögött keleten, délkeleten is visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 22-27 fokot mérhetünk - írja az Időkép. A szeles, napos-gomolyfelhős időben újabb záporok, zivatarok főként az Északi-középhegységben és az Alföld északi felén jöhetnek. Szerda hajnalban északon 10 fok alá hűlhet a levegő, és napközben sem lesz melegebb 20-25 foknál.

Forrás: Időkép

Északnyugaton, nyugaton naposabb, máshol felhősebb időre készülhetünk, de csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor. A szél még többfelé élénk marad. A meleg nyári idő ezt követően sem tér vissza, a legfrissebb számítások szerint csütörtökön a késő délutáni, esti órákban újabb hidegfront jöhet.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?