Durva hidegfront tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hova, mikor ér a lehűlés

Durva hidegfront tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hova, mikor ér a lehűlés

agrarszektor.hu
Este északnyugati tájainkat hidegfront éri el, búcsút inthetünk a 30 fokos melegnek. Hidegfront érkezik este északnyugat felől, amely lassan vonul át fölöttünk, a keleti tájakat csak kedd reggel hagyja el. A front mentén többfelé várható eső, zápor, zivatar: elsőként nyugaton, északnyugaton, északon, majd egyre inkább a középső, végül a keleti, délkeleti tájakon. Ezzel együtt az északira-északnyugatira forduló szél is sok helyen megerősödik.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Hétfőn keleten, délkeleten még kitart a meleg, 28-34 fok várható, máshol már csak 20-27 fok lesz a délutáni órákban. Kedden a front mögött keleten, délkeleten is visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 22-27 fokot mérhetünk - írja az Időkép. A szeles, napos-gomolyfelhős időben újabb záporok, zivatarok főként az Északi-középhegységben és az Alföld északi felén jöhetnek. Szerda hajnalban északon 10 fok alá hűlhet a levegő, és napközben sem lesz melegebb 20-25 foknál.

Forrás: Időkép

Északnyugaton, nyugaton naposabb, máshol felhősebb időre készülhetünk, de csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor. A szél még többfelé élénk marad. A meleg nyári idő ezt követően sem tér vissza, a legfrissebb számítások szerint csütörtökön a késő délutáni, esti órákban újabb hidegfront jöhet.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?