Durva vihar csap le Magyarországra vasárnap: így mossa el az eső a nyári meleget

Durva vihar csap le Magyarországra vasárnap: így mossa el az eső a nyári meleget

agrarszektor.hu
Hétfőre virradó éjjel egy hidegfront halad át felettünk, így vasárnap estétől több helyen alakulhatnak ki az éjszaka folyamán záporok, zivatarok az országban. A front azonban nem vet véget a nyári melegnek, és 27-34 fokkal indul majd a hét, a hőség pedig biztosan kitart majd egészen csütörtökig.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A jövő hetet egy hidegfront indítja, ugyanis vasárnapról hétfőre virradó éjjel egy hidegfront robog át hazánk felett - írja az Időkép. Ennek hatására vasárnap estétől a déli tájak nagyrészét leszámítva egyre több tájegységünkön alakulhatnak ki az éjszaka folyamán futó záporok, zivatarok nyugatról kelet felé haladva. A front átvonulásakor az északnyugatira forduló szelet élénk, erős, zivatarok környezetében akár viharos lökések is kísérhetik. Ez a front hétfő délelőtt már távozik is, és mögötte hétfőn sok napsütésre számíthatunk, csupán elszórtan keleten, északkeleten fordulhat elő az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg néhol az ég is megdörrenhet. A többfelé élénk északi-északnyugati szélben 27 és 34 fok közötti maximumokra van kilátás, nyugaton, északnyugaton és északon mérhetjük az alacsonyabb, délen, délkeleten a magasabb csúcsértékeket.

Kedden is sokat fog sütni a nap, csak kevés felhő lesz az égen, a gomolyfelhők pedig csak egy-egy helyen növekedhetnek meg olyan mértékben, hogy abból rövid ideig tartó kisebb zápor, esetleg zivatar is kialakuljon. Az északias szél az Aplokalján megélénkülhet. A legmelegebb órákban 27 és 33 fok közötti értékeket mérhetünk, melynek eloszlása hasonlóan alakul, mint hétfőn.

Szerdán egy gyenge hidegfront hozhat a napos időszakokat megzavaró gomolyfelhőket, melyek helyenként a magasba törnek, és elszórtan átmeneti záporokat, zivatarokat okozhatnak. Az északnyugatira forduló szél is megélénkül, néhol megerősödik. Viszont ez a front erre a napra valójában lehűlést nem hoz, a legmagasabb hőmérséklet 27 és 34 fok között alakulhat, és csak csütörtökön mérhetünk majd legfeljebb egy-két fokkal alacsonyabb maximumokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02