Szeszélyes időjárással indít az augusztus: jövő héten bármi megtörténhet

Szeszélyes időjárással indít az augusztus: jövő héten bármi megtörténhet

MTI
Változékony lesz az időjárás augusztus első hetében: napsütésre, de záporra, zivatarra is készülni kell. Az erős kánikula egyelőre nem tér vissza, jellemzően 25-30 Celsius-fok körüli maximumok várhatók, de a hét közepén, néhol csak 20 fokig melegszik a levegő - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható az ország nagyobb részén csapadék nélkül. Elsősorban az északkeleti megyékben, de a nyugati, délnyugati határ környékén is előfordulhat zápor, zivatar. Több helyen élénk, néhol erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 15-20 fok várható. Napközben 25-31 fokig melegszik a levegő.

Kedden nagyrészt napsütéses lesz az idő. Helyenként - nagyobb eséllyel nyugaton és északon - alakulhat ki zápor, zivatar. Hajnalban 11-17, a délutáni órákban 26-31 fok várható.

Szerdán szűrt napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés is várható. Szórványosan - legnagyobb eséllyel az északi országrészben - alakulhat ki zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a csúcshőmérséklet 25-32 fok között valószínű.

Csütörtökön sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás is lehet. A minimumok 14 és 22, a maximumok 20 és 28 fok között alakulnak.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Időnként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. A csúcsértékek 23 és 28 fok között várhatók.

Helyenként szombaton is lehet zápor, esetleg zivatar, és időnként megerősödik a szél is, de emellett már több lesz a napsütés. Gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, helyenként záporral, esetleg zivatarral. A gyakran élénk északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Vasárnap már túlnyomóan napos időre van kilátás, csapadék nélkül. A nyugati szél napközben időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 12-18, délután 27-32 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?