Elképesztő hőségre kell számítani jövő héten: érkezik az év első tartós hőhulláma

Elképesztő hőségre kell számítani jövő héten: érkezik az év első tartós hőhulláma

MTI
Fokozatosan melegszik az idő a jövő héten, jön az idei első tartós hőhullám. A hét második felében helyenként már 35 Celsius-fok feletti csúcsértékeket is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfőn a Dunántúlon kevés gomolyfelhőre, sok napsütésre lehet számítani. A Dunától keletre azonban több gomolyfelhő képződhet, és ott néhol futó zápor is kialakulhat. Az ország nyugati kétharmadán döntően csak élénk, a keleti megyékben viszont erős lehet a szél. A leghidegebb órákban 7-14 fok lesz, napközben 25-29 fokig melegszik a levegő.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

EZ IS ÉRDEKELHET

Kedden sok lesz a napsütés. A keleti határvidéken egy-egy zápor esetleg kialakulhat, másutt nem lesz csapadék. Hajnalban 8-14, a délutáni órákban 25-29 fok valószínű. Szerdán is napos idő várható. Északkeleten előfordulhat egy-egy zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 27-31 fok között várható. Csütörtökön és pénteken is derült, száraz idő lesz. Csütörtökön a hajnali 12-18 fokról 29-33 fokig melegszik fel a levegő. Pénteken hajnalban 13-19 fokot mérhetnek, a csúcshőmérséklet elérheti a 31-35 fokot.

Szombaton is napos idő várható csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 16-22 fok lesz. A maximumok 32 és 36 fok között alakulnak. Vasárnap már felhősebb lehet az ég és helyenként zápor, zivatar is lehet. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet 29-35 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?