Nagy hévvel robban be a tavasz az országba: a szokásosnál 10 fokkal melegebb lesz

Nagy hévvel robban be a tavasz az országba: a szokásosnál 10 fokkal melegebb lesz

agrarszektor.hu
Kertek alatt az igazi tavasz, a héten szombaton lesz a legmelegebb, akkor délnyugaton a 20 fokot is megközelítheti a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint a jó időnek a jövő héten sem lesz vége, a március végi átlaghoz képest 10 fokkal melegebbet jósolnak a következő napokra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Bár keleten csütörtök reggel még többfelé lehet -5, -7 fokos fagy, a hét második felére jelentős megenyhül az időjárás, beköszönt a tavasz - írja az Időkép. Szombatra a legtöbb helyen az éjszakai fagyok is megszűnnek, és a nappali felmelegedés is fokozatosan erősödik. Pénteken már 11-18, szombaton 13-20 fok várható, 20 fokot délnyugaton mutathatnak a hőmérők. 

Forrás: Időkép

A növekvő tendenciát egy hidegfront szakítja meg, és vasárnap pár fokkal visszaesnek a maximumok. A lehűlés azonban nem tart soká, hétfőn várhatóan már folytatódik is az enyhülés, ismét 15 fok feletti értékekre számíthatunk, majd a rákövetkező napokban újra átlépjük a 20 fokot. Ráadásul a modellek szerint a napokban a március végi átlaghoz képest 8-10 fokkal melegebb lesz a magasabb légrétegekben, ami a felszínen 20 fok fölötti maximumokat jelent, előreláthatólag napos, csapadékmentes idővel.

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?