Új korszak kezdődik? Különleges módszerrel készülhetnek a jövő növényvédő szerei

Új korszak kezdődik? Különleges módszerrel készülhetnek a jövő növényvédő szerei

agrarszektor.hu
A Syngenta növényvédő szer üzletága együttműködésbe kezd a mesterséges intelligenciával (AI) és mélytanulással foglalkozó Insilico Medicine vállalattal. Ennek célja, hogy felgyorsítsa az új, még hatékonyabb növényvédelmi megoldások fejlesztését, amelyek megvédik a haszonnövényeket a betegségektől, gyomoktól és kártevőktől, valamint egyúttal az ökoszisztémát is óvják. A gyorsabb és hatékonyabb innovációnak köszönhetően az új megoldásokkal a Syngenta segíti a termelőket, hogy sikeresen birkózzanak meg a folyamatosan jelenlévő kihívásokkal, növeljék a termelékenységüket, és megfeleljenek az elérhető, minőségi élelmiszerek iránti globális igénynek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Együttműködésünk az Insilico Medicine-nel lehetővé teszi, hogy kiaknázzuk a mesterséges intelligenciában rejlő hatalmas lehetőségeket, és az innovációra fordított 2 milliárd dolláros vállalásunk részeként kifejlesszük a fenntartható növényvédelmi megoldások új generációját. Ezzel hozzájárulunk a mezőgazdaság átalakulásához, hiszen a termelőknek világszerte biztosítani tudjuk a szükséges eszközöket ahhoz, hogy egészséges, tápláló, elérhető élelmiszert termeljenek fenntartható és hatékony módon, a lehető legkisebb környezeti hatás mellett

- fejtette ki Camilla Corsi, a Syngenta növényvédelmi kutatási vezetője.

Az Insilico Medicine sokévnyi tapasztalattal rendelkezik és jelentős eredményeket ért el a gyógyszeripari kutatásokban, a mesterséges intelligenciát és mélytanulást segítségül hívva az új hatóanyagok tervezéséhez, szintetizálásához és validálásához - írja közös közleményében a két cég. Ennek a módszernek a segítségével jó eséllyel a haszonnövényeket a vetéstől az aratásig megóvó, új növényvédelmi megoldások fejlesztésének folyamata is átalakítható. A Syngentával szoros együttműködésben az Insilico Medicine mesterséges intelligencia vezérelte kismolekulák generatív kémiai technológiája nemcsak az aktív hatóanyagokhoz szükséges molekulák gyorsabb felfedezésében, hanem a még fenntarthatóbb és környezetbarátabb molekulák megtervezésében is segít majd.

Örülünk, hogy együttműködhetünk egy olyan vállalattal, amely elkötelezett a termelőket segítő, biztonságos és fenntartható megoldások fejlesztése iránt. A mesterséges intelligenciánkat arra terveztük az alapoktól kezdve egészen a bonyolult kémiai műveletek elvégzéséig, hogy védje az emberi egészséget, miközben biztosítja a rövid- és hosszútávú biztonságot is. Ez a szakértelem kiemelkedően értékes a növényvédelemben is, különösen azon vállalatok számára, amelyek legfontosabb prioritása a termékbiztonság. A Syngenta innovatív szemléletű vállalat. Rengeteg briliáns tudóssal közösen azon fogunk dolgozni, hogy a mesterséges intelligenciát a mezőgazdaság szolgálatába állítsuk

- mondta Alex Zhavoronkov, PhD, az Insilico Medicine alapítója és vezérigazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?