Hóval-faggyal búcsúzik a karácsony: durva lehűlés jön hétvégére

Hóval-faggyal búcsúzik a karácsony: durva lehűlés jön hétvégére

met.hu
Erős lehűlést jósolnak a meteorológusok vasárnap hajnalra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint a hűvös szombat után vasárnap komoly mínuszokra lehet számítani.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombat hajnaltól északnyugat felől tovább szakadozik, gomolyosodik és csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. Reggel és délelőtt az ország déli részén és a Duna-Tisza közén néhol gyenge havazás, hózápor lehet, délután már sehol sem valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik, néhol viharos közeli széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul, olvasható a met.hu oldalán.

A jobbára derült, illetve gyengén felhős éjszakát követően vasárnap az ország nagy részén napközben dél, délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon szórványosan, a Dunától keletre több helyen számítani lehet csapadékra: kezdetben inkább hó, havas eső valószínű, később egyre nagyobb területen várható eső, néhol ónos eső is. A keleti, északkeleti szél az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -10 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?