Óriási fordulat jön az időjárásban hétvégén: ilyen is rég volt már

Óriási fordulat jön az időjárásban hétvégén: ilyen is rég volt már

MTI
A hét elejéhez képest mérséklődik a hideg a hétvégére. Egyes helyeken 10 Celsius-fok feletti maximumok is lehetnek. Borús és napsütéses idő egyaránt lesz, számottevő csapadék vasárnap estig nem várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzésében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken a Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult, a Dunától keletre közepesen, míg a Tiszántúlon inkább gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. A szél több helyen élénk, a Dél-Alföldön és a hegyekben erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között várható, délkeleten a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. A nappali maximumok többnyire 5 és 11 fok között alakulnak, de a nyugati határvidéken ennél hűvösebb, délkeleten pedig enyhébb idő valószínű.

Szombaton hajnalban és estétől ködfoltokra is számítani lehet. Napközben az ország nagy részén több órára kisüt a nap, ugyanakkor főleg a főváros környékén, az Északi-középhegység térségében, illetve az Észak-Alföldön felhősebb lehet az ég. Számottevő csapadék nem valószínű, de főleg északkeleten néhol előfordulhat szitálás. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 7 és 14 fok között valószínű.

Vasárnap hajnalban és este főként az Északi-középhegységben, illetve az Észak-Alföldön várhatók ködfoltok. Napközben az ország nagy részén több-kevesebb napsütés várható, a késő délutáni, esti óráktól viszont nyugat, délnyugat felől vastagszik a felhőzet. Késő délutánig, estig csak néhol valószínű szitálás, estétől nyugat, délnyugat felől egyre többfelé elered az eső. Főleg az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön sokfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 8, napközben plusz 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 13. 13:29