Feje tetejére állt az időjárás: északon csak 14, délen 27 fok is lehet szerdán

Feje tetejére állt az időjárás: északon csak 14, délen 27 fok is lehet szerdán

agrarszektor.hu
Szerdától hullámzó frontrendszer fogja alakítani hazánk időjárását, aminek következtében 12-13 fokos hőmérsékleti kontraszt jelentkezhet az országon belül. Ez azt jelenti, hogy míg északon csak 14-15 fok lesz, addig délen a 27 fokot is elérheti majd a hőmérséklet. Ezzel együtt péntekig több helyen előfordulhat majd eső, zápor, zivatar, nagy mennyiségű csapadékra azonban továbbra sem kell számítani.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Keddre hidegfront hozott jelentős lehűlést, szerda hajnalban azonban északon, északkeleten a szélcsendes, derültebb fagyzugos tájakon gyenge fagy sem lesz kizárt - írja az Időkép. Ezt követően egy hullámzó frontrendszer alakul ki Közép-Európa fölött, hazánk pont a hűvösebb és a melegebb légtömeg ütközési zónájában fog elhelyezkedni. 

Ez annyit jelent, hogy jelentős, akár 12-13 fokos hőmérsékleti kontraszt jelentkezhet az országon belül. Szerdán egészen északon csak 14-15, míg délen 26-27 fok lehet délután. Délen, délkeleten sokat süthet majd a nap, ugyanakkor északon, északnyugaton a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből kisebb eső, záporok is kialakulhatnak. A délies szél többfelé feltámadhat.

Forrás: Időkép

A frontrendszer elhelyezkedésétől függően csütörtökön is nagy lehet a hőmérsékletbeli különbség az északi-északnyugati és déli-délkeleti tájak között. Ennek kimenetele most még meglehetősen bizonytalan, mint ahogy a csapadék tér- és időbeli eloszlása is. Várhatóan péntekig összességében több helyen is előfordulhat majd eső, zápor, zivatar, de országos, áztató esőre továbbra sem kell számítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 11:27