Megőrült az időjárás: egy nap alatt három rekord is megdőlt az országban

Megőrült az időjárás: egy nap alatt három rekord is megdőlt az országban

MTI
A szeles, de ugyanakkor enyhe időben több időjárási rekord is megdőlt hétfőn Magyarországon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedden a Facebook-oldalán. Az előrejelzés szerint egyelőre folytatódik az enyhe és szeles idő.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Azt írták: változékony, az évszakhoz képest igen enyhe és szeles volt az idő az elmúlt napokban. Hétfőn elsőként megdőlt a február 10-ére vonatkozó legalacsonyabb minimum hőmérséklet országos rekordja: Babócsán a leghidegebb órában is mindössze 8,2 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet. A régebbi rekord 7,6 fok volt, amelyet Pannonhalmán regisztráltak 1958-ban.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A fővárosi napi legmagasabb maximum hőmérséklet rekordja eddig 15,5 fok volt, amelyet a Gellért-hegyen jegyeztek fel 1925-ben. Az új rekord Budapest Lágymányosé, ahol 16,3 fokot mértek.

Megdőltek a szélrekordok is: Kékestetőn csaknem orkán erejű széllökést, 117,7 kilométer/órát mért az automata. Budapesten belül Lágymányoson fújt a legerősebb szél, ott 86,8 kilométer/óra lett az új rekord.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?