Eddig tartott az enyhülés: jövő héten ismét téliessé válik az idő

Eddig tartott az enyhülés: jövő héten ismét téliessé válik az idő

MTI
A jövő héten ismét lehűl az idő, helyenként napközben is csak plusz 1 fokig melegszik a levegő. Emellett változékony lesz az idő, esőre, hózáporra is készülni kell, derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfőn a reggeli, délelőtti órákban még szórványosan eshet az eső, záporeső, ezt követően viszont átmenetileg csökken a csapadék valószínűsége. Hosszabb napos időszakok főként az északkeleti megyékben fordulhatnak elő. Több helyen, de legkevésbé a Délnyugat-Dunántúlon erős, néhol viharos lesz a szél. Estére mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 4-11 fok lesz. Napközben 7-14 fokig melegszik a levegő.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Kedden több helyen várható eső, zápor, késő délutántól havas eső, a hegyekben havazás is. Nagy területen viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 4-13 fok között alakul, de néhol már napközben csökkenni fog a hőmérséklet.

Szerdán szórványosan alakul ki zápor, hózápor. Sokfelé viharos lesz szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul.

Csütörtökön főként északkeleten, keleten alakulhat ki elszórtan havazás, hózápor, havas eső. Többfelé erős lesz a szél. A leghidegebb órákban mínusz 8 és 0 fok között, napközben plusz 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a rövid napos időszakok mellett néhol előfordulhat hózápor, havas eső zápor. A szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, de a havas, derült, kevésbé szeles tájakon mínusz 4 foknál hidegebb is lehet. A maximumhőmérséklet plusz 1 és 8 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap nem valószínű számottevő csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton mínusz 5 és plusz 1, vasárnap mínusz 5 és 0 fok között alakul. A nappali maximumok szombaton plusz 1 és 6, vasárnap plusz 2 és 7 fok között alakulnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?