Egyszerű, de nagyszerű: remek ötlettel rukkolt elő egy fenyőfatermelő

agrarszektor.hu
Egy angliai karácsonyfa-termelő farm rendkívüli lépésre szánta el magát: azok, akik idén igazi fenyőfát vásároltak az ünnepekre, januárban díjmentesen leadhatják a fákat a Somerset megyei Langford Budville-ben található a Langford Lakes Christmas Tree Farmon, ahol azok újrahasznosításra kerülnek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nick Hendy, a Langford Lakes Christmas Tree Farm tulajdonosa elmondta, hogy akik 2020. január 3-a és 22-e között elviszik hozzájuk az idei karácsonyfájukat, azoknak ingyen felaprítják azt, írta meg a Bridgwater Mercury. Nick Hendy elmondta, hogy az országban számos olyan telep van, ahol újrahasznosítják a díszektől megszabadított valódi fenyőfákat, de ha valaki nem tudja elvinni a sajátját egy ilyen helyre, akkor náluk is megszabadulhat a fenyőjétől a fenti időszakban.

A farmon ki fognak alakítani egy területet, ahol ott lehet hagyni a fenyőket, ők pedig fel fogják azt aprítani, komposztálni fogják és mulcsot készítenek majd belőle. Ez az organikus talajjavító is ingyen elvihető lesz, így az emberek tulajdonképpen a saját karácsonyfájukkal javíthatják majd a kertjeik talaját.

Kép forrása: Getty Images
A mulcs kiválóan használható a virágágyásokban, ugyanis nem engedi kinőni a gyomnövényeket, valamint megköti a talajmenti nedvességet, ezáltal nedvesen és melegen tartja a talajt a szárazabb időszakokban is

 - mondta Nick Hendy.

Nick Hendy azt kéri mindenkitől, aki szeretne mulcsot vinni a kertjébe, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot, és egyeztessék le, mikor jönnének a talajjavítóért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?