Kétmlliárd dollár klímatudatos fejlesztésekre: ebből sok újítás születhet!

agrarszektor.hu
A Syngenta ma bejelentette, hogy a következő öt évben kétmilliárd dollárt költ arra, hogy segítsen a termelőknek a klímaváltozás okozta kockázatok csökkentésében. Ezzel a cég biztosítja a forrást ahhoz, hogy évente két új technológiai áttöréssel lépjen a piacra. A fejlesztések célja a mezőgazdaság klímára gyakorolt hatásának csökkentése, a fenntartható élelmiszer-ellátás biztosítása.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Erik Fyrwald vezérigazgató azt is bejelentette, hogy a fenntartható mezőgazdálkodást célzó kutatás-fejlesztési befektetés mellett a vállalat 2030-ra a felére csökkenti saját karbon-intenzitását, hozzájárulva ezzel a párizsi klímaegyezmény célkitűzésének megvalósulásához. A Syngenta ez irányú elkötelezettségét a Science Based Targets initiative (SBTi) hitelesítette és ellenőrzi, tudhattuk meg a vállalat ma kiadott közleményéből.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i eseményre!
A mezőgazdaság globálisan élen jár a klímaváltozás kezelésére irányuló erőfeszítésekben. A Syngenta felgyorsítja az innovációt, hogy jobb és biztonságosabb megoldásokat találjon az emberiség kihívásaira, amilyen a klímaváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése

- mondta Erik Fyrwald. A vezérigazgató beszélt arról is, hogy a Syngenta vállalásai nem pusztán csak szavak, hanem valódi akció. A kétmilliárd dollárt ugyanis olyan, egyértelmű előnyöket vagy technológia áttörést jelentő programokra fordítja majd a vállalat, amelyek előrelépést hoznak a mezőgazdaság fenntarthatóságában, például a földhasználat, a talaj egészsége, illetve az integrált növényvédelem terén.

A The Nature Conservancy természetvédelmi szervezet és a Syngenta sokrétű együttműködés keretében dolgozik azért, hogy olyan újítások szülessenek, amelyek egyszerre szolgálják a termelők javát és pozitív hatással vannak a környezetre. Sally Jewell, a The Nature Conservancy (TNC) vezérigazgatója elmondta, hogy ahhoz, hogy a természetvédelemben lényegi változást érhessen el az emberiség, határozott lépésekre van szükség az üzleti szektor részéről. A vállalatok egyre inkább felismerik a fenntartható működésben rejlő előnyöket, a TNC pedig szívesen segít az üzleti gyakorlat átalakításában. A Syngenta innovációs befektetése fontos lépés egy olyan jövő irányába, ahol az emberek és a természet együtt fejlődnek, hangsúlyozta Sally Jewel. A Syngenta azt vállalta, hogy évente tesz majd közzé egy független szervezet által ellenőrzött jelentést arról, hogy hogyan halad a célok teljesítésével.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?