Új korszak kezdődik: tőzsdére lépett a nagy agrárcég

agrarszektor.hu
Befejeződött a Corteva Agriscience (NYSE: CTVA) különválási folyamata a DowDuPonttól. Mostantól független, kizárólag mezőgazdaságra specializálódott globális vállalatként működik tovább a piacon. A Corteva Agriscience a mai nappal globális szinten, vetőmag- és növényvédelmi termékek kínálatával kezdi meg tevékenységét.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mostantól független, kizárólag mezőgazdaságra specializálódott globális vállalatként működik tovább a Corteva Agriscience - írja közleményében a vállalat. A Corteva törzsrészvényeinek kiosztása június 1-jén fejeződött be. A DowDuPont minden bejegyzett részvényese a 2019. május 24-i zárás időpontjában birtokolt DowDuPont törzsrészvényekért 3 darabonként 1 Corteva törzsrészvényt kapott. A DowDuPont részvényesei a Corteva töredékrészvényekért pénzbeli kompenzációban részesülnek. A Corteva "CTVA" ticker szimbólummal jelzett törzsrészvényei a mai naptól jegyezhetők a New York-i tőzsdén (NYSE).

EZ IS ÉRDEKELHET
Ahogy azt az agrárszektor.hu korábban megírta, a Corteva Agriscience továbbviszi az anyavállalatok növényvédőszer- és vetőmag üzletágát, "harmadik lábként" pedig digitális technikai szolgáltatásokat is nyújtani kíván a gazdálkodóknak. Borsos László ügyvezető igazgató a vele készített interjúnkban elmondta, hogy szerinte a növénynemesítésben ma az éghajlatváltozás hatásai, a növényvédelemben pedig az uniós szerkivonások jelentik az egyik legnagyobb kihívást.

A 140-nél is több országban működő Corteva Agriscience 2018-ban 14 milliárd dollár nettó árbevételt ért el. A vállalat több mint 150 kutatás-fejlesztési létesítménnyel rendelkezik, és mintegy 65 hatóanyagot forgalmaz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?