Brutális vihar pusztít az országban: ki tudja mikor lesz vége

MTI
Főként fakidőlések és a sok esővíz miatt riasztották a tűzoltókat a szerdai vihar idején - közölte Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője. Később azt mondta, szerdán kora estig országszerte csaknem 180 riasztásuk volt a tűzoltóknak a vihar következtében. Csütörtökön is lehet számítani zivatarok kialakulására, leginkább délkeleten és a Tiszántúlon lesz esély rá, a zivatarokat pedig viharos szél és lokálisan nagy mennyiségű csapadék kísérheti.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A helyettes szóvivő elmondta, a szerdai vihar többnyire a fővárosban és Pest megyében, valamint kisebb számban Bács-Kiskun és Csongrád megyében okozott gondot. A tűzoltóknak csak Budapesten 45 riasztásuk volt a viharral összefüggésben, ezek többsége a X., a XIV., a XV., a XVII. és a XIX. kerületből érkezett. Jellemzően kidőlt fákat távolítottak el, valamint ott segédkeztek, ahol a felgyülemlett esővíz valamilyen épületet vagy értéket veszélyeztetett. A tűzoltók jelenleg is számos helyen dolgoznak a károk felszámolásán - tette hozzá.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint jelenleg is az ország számos területén vannak érvényben figyelmeztetések a zivatar, felhőszakadás, a sok eső, illetve a szél miatt. A zivatarok miatt Budapesten, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. A fővárosban, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a felhőszakadás veszélye miatt is érvényben van figyelmeztetés.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megyében, valamint a fővárosban a 24 óra alatt várható sok csapadék miatt is figyelmeztetnek. Emellett Győr-Moson-Sopron és Vas megyében az erős szél veszélye miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06