Betelt a pohár! - 50 centi mélyen átázott a föld

agrarszektor.hu
Se kalászvédelmet, se gyomirtást nem lehet végezni, vagy legalábbis annak erős kockázatával, hogy bent ragadunk a sárban. Hatalmas árkokat húznak, taposnak, csúszkálnak ki maguk alatt a gépek. De ha csak egy napot is száradt a föld, már mindenki kint van, hogy a permetezés esélyeit latolgassa.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint már 50 centi mélyen átázott az ország, szó szerint tocsogunk a vízben. Még a Nyírségben is csak bajosan tudták elültetni a dohánypalantákat, pedig ott aztán gyorsan szárad a homok. Így fest most a helyzet az országban. A felső 20 centi pedig mindenütt járhatatlan a gépek számára.

Az utóbbi időben nemcsak a csapadék sok, hanem meleg is van, kifejezetten gombaveszélyessé vált az időjárás, ami a kalászvédelmet teszi égetően sürgőssé, emellett lendületesen fejlődnek a gyomok is. Mostanra már-már elfeledtük, hogy egy héttel ezelőtt még milyen hideg volt. A kukorica azonban még mindig magán hordozza a fázós szezonkezdet nyomait. Ezt érzékelteti egy térképen az OMSZ, ahol az látható, hogy a sokéves átlagnál mennyivel kevesebb meleg érte idén a növényt. Mondanunk sem kell, hogy a gyom és a kukorica versenyében az előbbi viselte jobban az eddigi időjárást.

EZ IS ÉRDEKELHET
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?