Esősre fordult az időjárás, az utolsó pillanatban

agrarszektor.hu
Az aszály miatt a kalászos gabona 30 százaléka veszhetett kárba - mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke szerda reggel az M1 aktuális csatornán. Talán nem ennyire vészes a helyzet, ugyanis kifejezetten csapadékosra fordult az időjárás. Rá is fér a földekre, még mindig hiányzik 25-50 mm csapadék.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ma estig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadékzóna tovább halad észak felé, így szinte országszerte számíthatunk esőre, záporra, kezdetben helyenként zivatarokra is. Az északi, északkeleti szél az Alpokalja, illetve a Zemplén térségében megerősödik, de egy-egy viharos lökés is előfordulhat. Hajnalra 3 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, nyugaton számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Csütörtökön napközben jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre, elsősorban a keleti tájakon süthet ki a nap. Több helyen várható eső, záporeső, elszórtan, nagyobb eséllyel a délkeleti országrészben zivatar is kialakulhat. Jelentősebb mennyiségű csapadékra elsősorban a Dél-, Délnyugat-Dunántúlon van kilátás. Az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik, az Alapokalja térségében és az északkeleti megyékben helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 10 és 19 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon 6 és 10 fok közötti értékek is valószínűek.

Pénteken is túlnyomóan borult lesz az ég. Az ország nagy részén eső, zápor várható. Az északi, északkeleti szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 15 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

A hétvégén már csökken a csapdékhajlam, de még mindig előfordulhatnak kisebb esőzések, ami nagyon biztató. Tegnap hajnalban ugyanis míg mindig 50 mm csapadék hiányzott a talaj felső, 50 centis rétegéből:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06