Itt az első termésbecslés: jó lesz a búza!

agrarszektor.hu
A szokatlanul meleg tél és az elenyésző fagykárok jó terméskilátásokkal kecsegtetnek a legnagyobb európai búzatermelő régiókban a Reuters hírügynökség kereskedők és piaci elemzők körében végzett felmérése szerint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az unióban a legtöbb búzát termesztő Franciaországban az enyhe télnek köszönhetően kiváló állapotban vannak a vetések, és jó terméshozamra lehet számítani a megnövelt vetésterületen. A francia mezőgazdasági minisztérium becslése alapján a gazdák 5 millió hektár búzát vetettek a 2019-es szezonra, 2,9 százalékkal többet az előzőnél.

Németországban, a második legnagyobb búzatermelő uniós tagországban a vetés a szokásosnál kettő-négy héttel hamarabb kelt ki, és gyors fejlődésnek indult - mondta el egy német gabonapiaci elemző a Reuters hírügynökségnek. Megjegyezte ugyanakkor, hogy néhány területen esetleg lehet még szárazsággal vagy fagykárral számolni, de összességében kiválóak a terméskilátások. Németországban az előző szezonhoz képest 4,6 százalékkal 3 millió hektárra nőtt a búza vetésterülete.

A harmadik legnagyobb búzatermelő Nagy-Britanniában szintén jók a terméskilátások. Az országban 4 százalékkal, ötéves csúcsra bővült a vetésterület, amely így az idei szezonban meghaladja az 1,86 millió hektárt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06