Itt egy újabb hasznos mezőgazdasági kütyü: ez sok terhet levehet a gazdák válláról

Itt egy újabb hasznos mezőgazdasági kütyü: ez sok terhet levehet a gazdák válláról

A Hexagon Agriculture által kifejlesztett AgrOn TI7-es, vezetőfülkébe felszerelhető számítógép-terminált olyan alumíniumtok borítja, ami képes kibírni a mezőgazdasági járművek működésével járó terheléseket, és több precíziós mezőgazdasági megoldási lehetőséget is kínál a gazdáknak. A számítógép-terminál egyaránt elérhető a gyártók és a gazdák számára is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Hexagon egy olyan globális vállalat, amely vezető szerepet tölt be a szenzoros érzékelési, szoftverfejlesztési és automatizálási szektorban, olvasható a Future Farming oldalán. A cég mezőgazdasági részlege, a Hexagon Agriculture 2014-ben jött létre az Arvus Tecnologia, az ILab Sistemas és a Leica Geosystems mezőgazdasági üzletének együttműködésével. A Hexagon Agriculture által létrehozott AgrOn Ti7-es számítógép-terminál 7" (17,8 centiméteres) képátmérőjű, színes kijelzővel is fel van szerelve, amely éjjel és nappal, valamint rossz látási körülmények között is tökéletesen látható. A terminálon a jármű irányítását segítő és az elvégzendő munkákat mutató alkalmazások is megtalálhatóak, a kijelzőn 2D-s és 3D-s megjelenítésre is lehetőség van. A kijelző érintőképernyőként üzemel, a számítógép az egy ki/bekapcsolásért felelős gomb kivételével egyetlen fizikai kapcsolóval vagy gombbal sem rendelkezik.

A terminál hátoldalán CAN, USB és RS-232-es csatlakozási pontok találhatóak, a számítógép pedig beépített 3G és WiFi kapcsolódással rendelkezik, amihez van távoli technikai segítség is. Az AgrOn Ti7-es shape, azaz .shp kiterjesztésű térképeket tudja kezelni, és a felhasználó által megadott számítógépre képes elküldeni térképfájlokat az elvégzett munkákról. A terminál arra is alkalmas, hogy a Hexagon AgrOn Guidance és Auto Steering vezetéstámogatási és automata kormányzási csomagját is kezelje, viszont ehhez már az aktuális járművet fel kell szerelni olyan antennával, amely képes a GPS, a GLONASS és a Terrastar GNSS-es szolgáltatásaihoz kapcsolódni.

Az automata kormányzáshoz már elérhetőek a többtengelyes, giroszkópra szerelt szenzorok és ezekhez való szoftverek, amelyek a jármű emelkedős-lejtős talajon való mozgása során is képesek pontosan érzékelni. A rendszerbe előre és külön megtervezett útvonalak is feltölthetőek, az automata kormányzás az egyenes vonalú és kanyarodó mozgásokkal is könnyedén boldogul.

A terminálhoz elérhetőek precíziós gazdálkodási csomagok is, amelyeket egy brazil mezőgazdasági technológiákkal foglalkozó cég állít elő. A csomagokban megtalálható a Planter Control ki- és bekapcsolható ültetéssegítő rendszere, a változó mértékű kijuttatás, amely a kijuttatás mértékét és mennyiségét szabályozza vetőmagra és legfeljebb három műtrágyafajtára. Emellett elérhető a Sprayer Control rendszer is, amely automatikusan szabályozza a permetszer kijuttatását, és a különös gonddal kezelendő területeket, míg a Fertilisation Control a műtrágyaszóró beállításait, a kijuttatás mértékét és szabályozását végzi el.

(Címlapkép forrása: Hexagon Agriculture)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?