Bicskával amputálta a saját lábát, hogy kiszabaduljon a behordócsiga fogságából

agrarszektor.hu
Egy 63 éves amerikai farmer rosszul döntött, amikor a gabona betárolásakor a nedves időjárásban a garat szélére állt. Megcsúszott, és a behordócsiga azonnal elkapta a lábát. Csak egy zsebkés volt nála. Percek alatt döntenie kellett - tudósított az ABC News.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egy Nebraszka államban élő amerikai farmer egy szerencsétlen balesetet követően úgy mentette meg az életét, hogy egy zsebkéssel amputálta a saját lábát. A helyzet ugyanis teljesen kilátástalannak tűnt. Április végén történt az eset, amikor a gabonasiló feltöltése közben megcsúszott, és a lábát elkapta a behordócsiga. Sem kihúzni nem tudta a fogságba esett végtagot, sem pedig leállítani a gépet. Senki nem tartózkodott a közelben, hogy a segítségére siessen. A zsebében lapuló bicska volt az utolsó reménye.

Nem volt más választása, ugyanis a lábát egyre jobban behúzta a csiga, és centiméterről centiméterre zúzta össze. A 63 éves férfi  megőrizte a lélekjelétét és gyorsan reagált. Még mielőtt elveszítette volna az eszméletét - és ezzel az életét is -, előkapta a zsebkést, és levágta saját lábát. 5 perc alatt végzett a szétroncsolt lábszár amputálásával, elvonszolta magát a házig, és még képes volt telefonon segítséget kérni.

Nem sokára megjelent a helikopter a háza felett, az orvosok azonnal a legközelebbi kórházba szállították az idős farmert, akinek az első szavai a műtét után ezek voltak: "Soha többé nem állok rá a garatra".  A riporterek kérdésére, hogyan volt képes az öncsonkításra, Kurt Kaser ezt válaszolta:

Csak azt tettem, amit abban a pillanatban tenni lehetett. Egy fafejű farmer vagyok, aki soha nem adja fel.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03