Német mezőgépgyártók az idegengyűlölet ellen

agrarszektor.hu
Németországban 50 családi vállalkozás inti a vásárlóit arra, hogy üzemeikben nap mint nap számos külföldi származású alkalmazott munkája járul hozzá ahhoz, hogy termékeik eljussanak az értékesítési pontokra. Az olyan óriásoknak, mint a Claas, égető szükségük van a határokon kívülről érkező munkásokra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Újságokban (Handelsblatt, Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Welt) és plakátokon tette közzé 50 családi tulajdonban lévő mezőgépgyártó vállalkozás - köztük a Magyarországon is jól ismert Claas, Horsch, Krone, Lemken, Stihl és a BPW Achsen - szlogenjét, amely így szól:  "Made in Germany - Made by Vielfalt" (Készült Németországban - Készült a sokszínűség révén), amely az idegenekkel szembeni toleranciára és nyitottságra hívja fel a figyelmet, ellensúlyként az országban és Európában egyre inkább elharapódzó gyűlölettel szemben. Az apró betűk a szlogen alatt arra emlékeztetik az embereket, hogy nap mint nap külföldi származású alkalmazottak sokasága dolgozik azért, hogy a cég termékei eljussanak a vásárlókhoz.

"Mi a Claas-nál úgy gondoljuk, hogy plusz értéket hoz a vállalkozásunkba az, hogy különböző kultúrákból származó emberek dolgoznak együtt a gépeinken. Örülünk a külföldi munkavállalók értékes munkájának“ - hangsúlyozza Hermann Lohbeck, a Claas-konszern vezetőségi szóvivője.

Nemcsak a Claas mondhatja el magáról, hogy sok külföldi, vagy külföldi származású, de már Németországban született és asszimilálódott dolgozót alkalmaz a gyáraiban. Ezek a családi tulajdonban álló óriáscégek igyekeznek a dolgozói kollektívát is családiasan kialakítani. A külföldiek hasonló javadalmazásban és juttatásokban részesülnek, mint a német kollegáik, valamint ösztöndíjakkal segítik a tanulásukat, támogatják a kulturális rendezvényeiket, megemlékeznek a jeles ünnepeikről. Vallják, hogy a folyamatos, hiteles és őszinte párbeszéd segíthet a rossz irányt vett hangulat javításában, a világ felé nyitott Németország megerősítésében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?