Nagy újítás robbantott ki forradalmat a földeken

agrarszektor.hu
Robbanásszerű változás zajlik a mezőgazdaságban felhasznált technikai eszközök piacán. Egyre inkább hódítanak az úgynevezett vertikális talajművelő gépek, amelyek jobb minőségben és gazdaságosabban művelik meg a talajt. Egyes gyártók most az eddigieknél is "agresszívebb" eszközöket dobnak piacra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hatalmas változás történt néhány éve a nemzetközi mezőgazdasági géppiacon, berobbant ugyanis a techológiák közé az úgynevezett vertikális talajművelés. Ennek lényege, hogy a gépek függőlegesen mozgatják át a talajt, miközben a szármaradványokat is átvágják. Így hatékonyabban művelést tesznek lehetővé és javítják a gazdálkodás eredményességét.

E technológia nemzetközi hírforrások szerint egyre több gazdaságban jelenik meg. A gépek a földeken gyorsan, de csak néhány centiméter mélyen dolgoznak, és a szármaradványok nagy részét a földfelszínen hagyják. Egyes mezőgazdasági gépgyártók ezért most olyan vertikális talajművelő gépeket és eszközöket dobnak piacra, amelyek "agresszívabb" művelést tesznek lehetővé.

Az új modellek futása erőteljesebb és mélyebben művelik meg a talajt. Az újítások arra is koncentrálnak, hogy a gépek nagyobb mennyiségű földdel keverjék össze a szármaradékanyokat. Egyes gépeken például a kezelők már a vezetőfülkéből is állíthatnak a tárcsákon, így azok működése könnyebben igazodhat a változó terepviszonyokhoz. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?