Gigászi gépek találkozóját rendezik meg augusztusban

agrarszektor.hu
Augusztus 12-én rendezik meg Zalaegerszeg és Botfa határában az I. Válickamenti Traktor és Géptalálkozót. A rendezvényen nem csak az országból, de a határon túlról is érkeznek majd géptulajdonosok, hogy bemutassák egymásnak, és a látogatóknak büszkeségeiket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szervezők - Jakab Dávid, Gáspár Csaba és Németh Péter - meghívására az ország szinte minden részéből és a határon túlról, Szlovéniából is érkeznek gyűjtők, mezőgazdasági géptulajdonosok az I. Válickamenti Traktor és Géptalálkozóra, amelyet augusztus 12-én rendeznek. A találkozón 60-70 traktort, számos mezőgazdasági gépet, házilag készített járműveket, "jukkerokat", köztük Trabant motorral működtetett, fűnyírásra vagy éppen a nagyobb kertek felszántására alkalmas munkagépeket mutatnak be - mondta az MTI-nek Jakab Dávid, az egyik szervező.

A résztvevők a dübörgő járművekkel tiszteletkört tesznek a zalai megyeszékhelyen, majd kezdetét veszi a munkagépek versenye

. Több kategóriában is lehet nevezni, és díjjal jutalmazzák majd a legkisebb, a legnagyobb, legöregebb és a legrozsdásabb traktort, valamint a zsűri döntése alapján kiválasztják a legszebb női traktorost is. Az ügyességi verseny egyik feladata a pótkocsis tolatás lesz, de a traktorokkal rajthoz állhatnak a lassúsági versenyen is, ahol az első helyezést az a jármű nyeri el, amelyik a legkésőbb ér a célba. Jakab Dávid a saját gyűjteményéből az 1956-os évjáratú, kéthengeres Steyr traktort és azt a régi gyártású, de ma is használatban lévő diesel Mia motort mutatja be, amellyel egykoron a cséplőgépet hajtották  - ismertette a részleteket.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?