Drasztikusan csökkenhet az ára ennek az élelmiszernek itthon: mi történik itt?

Drasztikusan csökkenhet az ára ennek az élelmiszernek itthon: mi történik itt?

agrarszektor.hu
A trappista tulajdonképpen már-már luxuscikknek számít itthon, súlyos ezreket kérhetnek el kilójáért a magyar boltokban. Jó hírrel szolgálhat, hogy az agrárközgazdász, Raskó György szerint akár 1000 forinttal is csökkenhetne a kedvelt sajt ára - már, ha kivezetnék az árstopot.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az agrárközgazdász szerint például a 2,8 százalékos tej ársapkájának eltörlésével az emberek visszatérnének a másfél százalékos zsírtartalmú tej vásárlására, így több tejzsír marad, az ebből készített termékek - mint a vaj vagy a sajt - ára pedig a kivezetést követő két-három héten belül esni kezdene. Úgy számolja, hogy a trappista sajt kilónkénti ára például ezer forinttal is csökkenhet - írja a Magyar Hang. A szakember konkrét példákat is felhozott, hogy milyen káros hatásai vannak még az ársapkáknak: egy évi hárommilliárdos bevételű, hat üzlettel rendelkező dunántúli kisvállalkozó számításai szerint az ársapkák miatt májusban kétmillió, szeptemberben már hatmillió, decemberben pedig tízmillió forintos havi veszteséget szenvedett el. A beszerzési ár ugyanis egyre távolabb kerül a hatósági ártól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03