Megdöbbentő felfedezést tettek a kutatók a sörrel kapcsolatban: gondoltad volna?

Megdöbbentő felfedezést tettek a kutatók a sörrel kapcsolatban: gondoltad volna?

agrarszektor.hu
A sör sokak egyik kedvenc esti lazító itala, és most jó hírrel szolgálhat, hogy egy friss portugál kutatásból az derült ki, hogy a fogyasztása kedvező hatással van az emberek bélflórájára. Azt azonban kiemelik, hogy a kulcs a mérték: napi egy sörről van szó, az pedig mindegy, hogy alkoholos vagy alkoholmentes.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Journal of Agriculture and Food Chemistry szakfolyóiratban megjelent kutatás azt tette középpontba, hogyan hat a bélflóráinkra, ha valaki mindennap iszik egy sört. A leginkább férfiakat vizsgáló tanulmány során naponta egy flakon sört (0,33 liter, 5,2 százalékos alkoholtartalommal rendelkező vagy alkoholmentes) kellett meginniuk az alanyoknak 4 héten keresztül. Így derítették ki, hogy a sörözés kedvezően vagy kedvezőtlenül hat-e a bélben élő baktériumok összetételére és számára - írja az Index.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az már ismert volt, hogy minél változatosabb a bélflóra baktérium-összetétele, annál jobb, hiszen a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázata csökkenhet, emellett a súlyos lefolyású koronavírus elleni küzdelemben is segíthet. A portugál kutatók pedig örömhírrel szolgálhatnak, hiszen arra jöttek rá, hogy a sörfogyasztás jó hatással van a bélflórákra. A résztvevők vizsgálatai alapján több mint húsz jótékony bélbaktérium számában következett be növekedés. Felhívták a figyelmet arra is, hogy ez nem az alkoholon múlik, mivel a növekedés alkoholmentes sört fogyasztó alanyok körében is ugyanúgy kimutatható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?