Imádják a magyar borokat ezekben az országokban: iszonyúan népszerűek

Imádják a magyar borokat ezekben az országokban: iszonyúan népszerűek

agrarszektor.hu
2022. május 15-17. között mutatkoztak be a magyar borok a legjelentősebb európai borágazati rendezvényen, a ProWein Düsseldorfon. Az Agrármarketing Centrum (AMC) által szervezett közösségi standon 36 magyar borászat 264 féle bora kapott helyet, a nemzetközi és magyar szakértők pedig mesterkurzusokon mutatták be a jellegzetes magyar fajtákat, a magyar borok egyediségét és sokféleségét.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A ProWein Düsseldorf a bor- és szeszesitalágazat legjelentősebb szakvására, az egyetlen olyan kiállítás Európában, ahol a legtöbb borkereskedő, borszakíró, importőr és borban érdekelt influencer is jelen van. A kínálatban egyszerre jelenik meg a csúcsminőség és a kedvező árú italok választéka, a borászati és a kevert italok eszközei, továbbá a szolgáltatói szektor. A 25 sikeres vásári évre visszatekintő kiállítás nemzetközi elismertségét jelzi, hogy 2022-ben 62 ország 5700 kiállítója vett részt, és több mint 38 ezer szakmai látogatót vonzott 145 országból. Hazánk idén 17. alkalommal vett részt a kiállításon.

Az AMC által szervezett közösségi standon öt magyar borrégió 36 borászata kapott borai és saját történetei számára bemutatkozási lehetőséget a nemzetközi piacon. Emellett saját honlappal, a közösségi felületeken való népszerűsítéssel, standkatalógussal, a magyar borok változatosságát bemutató borbárral és mesterkurzusokkal várták a szakma képviselőit. A magyar stand a kiállítás három napja alatt tárgyalásoktól, új üzleti kapcsolatok kialakításától és korábbiak felelevenítésétől volt hangos.

A mesterkurzusok között a magyar borvilágot átfogóan bemutató előadásokkal találkozhattak az érdeklődők, akik megkóstolhatták hazánk egyedi fajtáit, izgalmas borstílusait. Külön átfogó kurzus foglalkozott az illatos fehérektől kezdve, az olaszrizlingen és a furminton át a kadarkáig. Emellett kiemelt szerepet kapott a Tokaji Aszú, a Villányi és a Balatoni borvidék, a kékfrankos, a száraz furmint, a pezsgők és habzóborok is. Az előadók között olyan nemzetközi szaktekintélyek kaptak helyet, mint Elizabeth Gabay, Caroline Gilby és Peter McCombie Master of Wine-ok, Mészáros Gabriella, Horkay András és Kristian Kielmayer nemzetközi borakadémikusok, valamint Szik Mátyás háromszoros magyar bajnok sommelier.

A magyar borok ezt megelőzően a Wine Prague rendezvényen mutatkoztak be 2022. május 10-11-én Prágában. A hatodik alkalommal megrendezett nemzetközi borvásár elsősorban a szakmai közönséget célozta meg. A kiállítás nemcsak Csehországból, hanem az aktív promóciónak köszönhetően a környező országokból érkezőknek is piacot nyitott a kereskedelem és a gasztronómia területén. A kiállításon részt vevő, kiemelkedő minőséget képviselő borászatok kóstolókat, termékbemutatókat tartottak a kereskedők, éttermek, sommelier-k, gyűjtők számára. Az AMC által szervezett 100 m2-es területen 8 pulton 12 borászat mutatkozott be. Emellett a Borkóstoló zónában Angerman László sommelier mutatta be a magyar borokat, valamint mindkét napon mesterkurzuson is részt vehettek a szakmai látogatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?